Kulüpler Birliği Vakfı ve Bank Asya 1. Lig kulüplerinin biraraya geldiği toplantıda,başkanlık seçimi için mevcut yönetimi destekleme kararı çıktı. Kulüpler Birliği Vakfı ve Bank Asya 1. Lig kulüplerinin biraraya geldiği toplantıda, 19 Ağustos'ta yapılacak başkanlık seçiminin gerçekleştirileceği Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'nda, federasyonun mevcut yönetimine ve tüm kurullarına destek kararı çıktı.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Göksel Gümüşdağ adına yapılan açıklamada, Turkcell Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig kulüplerinin, vakfın evsahipliğinde biraraya geldikleri bildirildi.

Açıklamada, mevcut yönetimin dışında çıkabilecek hiçbir adayın desteklenmeyeceğinin benimsendiği ifade edildi.

Açıklama şöyle: ''Bu toplantıda ayrıca tüm liglerimizin, Süper Lig, Bank Asya 1. Lig, 2. ve 3. liglerin tek çatı altında toplanması durumu ortaya konmuş, Kulüpler Birliği Vakfı'nın tüm bu kulüpleri temsil etmesi için gerekli hukuksal ve işlevsel prosedürün değerlendirilmesi çalışmalarına başlanmıştır. Bu durum ayrıca Kulüpler Birliği Vakfı'nın yönetim kurulunda tekrar incelenecektir.

Bu toplantının esas önemli sonucu ise, 19 AĞustos'ta yapılacak olan TFF başkanlık seçimiyle ilgili, toplantıya katılan kulüplerimizin tamamının kararı olan merhum Hasan Doğan'ın açmış olduğu yoldan yürüyecek, mevcut yönetimin ve tüm kurulların desteklenmesidir. Mevcut yönetimin dışında çıkabilecek hiçbir adayın da desteklenmeyeceği özellikle belirtilmiştir. 9 Ağustos Cumartesi günü de 2. ve 3. lig kulüpleri biraraya getirilecek, aynı konuyla ilgili durum değerlendirilmesi yapılacaktır.''