TÜRKİYE ile Ermenistan arasında dün açıklanan "yol haritası" ile ilgili ayrıntılar Azerbaycan'da merakla beklenirken, sokaktaki insanlar Türkiye"ye “Yolunuz açık olsun. Biz de tavrımızı ona göre belirleriz” mesajını gönderdi.

Bu konudaki görüşlerini dile getiren Azerbaycan vatandaşları Dağlık Karabağ sorunu çözülmeden iki ülke arasındaki sınırın açılmaması isteğini tekrarladı. Bazı Azeriler, Türkiye'nin "yol haritası"nı kabul ederken Azerbaycan"ı dışladığı ileri sürdü, bazıları da Ankara"nın her zaman olduğu gibi bundan sonra da Bakü"nün yanında olacağına inandıklarını söyledi.

Azerbaycan"daki tarafsız Turan Haber Ajansı"nın Genel Yayın Müdürü Mehman Aliyev, iki ülke tarafından kabul edilen "yol haritası" gereğince sınırların açılması halinde Dağlık Karabağ sorununun daha kolay çözümlenebileceğini bildirdi. Aliyev, bu sayede bölgenin barışa kavuşacağını ve ortak projelerin daha uygun bir ortamda hayata geçirileceğini vurguladı.

Azerbaycan"da ana muhalefet konumundaki Müsavat Partisi"nin Başkanı İsa Gamber ise yaptığı açıklamada, Türkiye"nin bu adımının 24 Nisan öncesinde ABD Başkanı"na verilmiş bir taktik mesaj olduğu görüşünü savundu. Gamber, "yol haritası" konusunda varılan anlaşmanın hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini ileri sürerek, Türkiye"nin Azerbaycan"ın aleyhine bir süreç içine girmeyeceğine inandığını da ekledi.

Hürriyet