Partisinin ilçe teşkilatlarının açılışına katılmak üzere 3 günlüğüne memleketi Sivas"a gelen TP Genel Başkanı Abdüllatif Şener, İl Başkanı Ahmet Kuzu ve çok sayıda partili tarafından Yıldızeli ilçe girişinde karşılandı. Davul ve zurnalar eşliğinde ilçe girişine gelen Şener için partililer bin 500 metre uzunluğunda kırmızı halı serdi. Şener kırmızı halıyı görünce, parti otobüsünden inerek ilçe girişinden parti ilçe teşkilat binasının bulunduğu sokağa kadar olan 1.5 kilometreyi yürüyerek gitti. İlçe halkını selamlayarak kırmızı halıda yürüyen Şener hemşehrileri tarafından "Başbakan" sloganları ile karşılandı. Şener yürürken, parti görevlilerin büyük bir çaba ile kırmızı halı sermeye devam ettikleri görüldü.

"ÖNCE DOKUNULMAZLIĞI KALDIRACAĞIZ"

Miting havasında geçen parti ilçe teşkilatı açılışında konuşan Şener iktidarı sert sözlerle eleştirdi. TP Genel Başkanı Abdullatif Şener kendisinin dokunulmazlık gömleğini çıkardığını ve parti olarak iktidara geldikleri taktirde ilk önce dokunulmazlığı kaldıracaklarını söyledi. Dokunulmazlık nedeniyle suç işleyen milletvekili ve bakanların yargılanamadıklarına dikkat çeken Şener şöyle konuştu:

“Şu anda mecliste 600"ün üzerinde dokunulmazlık dosyası var. Milletvekilleri, bakanlar hatta Başbakan suç işlemişlerdir. Zanlılardır ve dosyaları Meclis'tedir. Ama dokunulmazlıkları olduğu için haklarında dava açılamıyor. Örneğin Başbakan hakkında 3 tane dosya var. Hiç kimse dokunamıyor. İşte bu nedenle bizim iktidarımızda dokunulmazlık kalkacak.”

"KAVGAYA DAYALI SİYASET OLMAZ"

Şener iktidarın ve muhalefetin siyaset anlayışını da eleştirdi. Yanlış siyasetin kini, düşmanlığı ve nefreti yayacağını belirten Şener şöyle devam etti:
“Yanlış siyaset yaparsanız kini, nefreti ve düşmanlığı yayarsınız. Şu anda yapılan siyasette kin ve nefret var. Ayrışmanın derinleştiği, kin ve nefretin kökleştiği bir ülke var ortada. Yıllardır muhalefetin iktidara, iktidarın muhalefete çattığı, yer yer yumruklaşmaların olduğu bir dönemdeyiz. Siyaset bu değildir. Kini ve nefreti körükleten siyaset olmaz. Siyaset birlik ve beraberlik yeridir. Mevcut siyasi partilerin siyaseti kavgaya dayalıdır, kine dayalıdır.”

"SINAV KALKACAK, DERSHANELER KAPANACAK"

Abdüllatif Şener"i ilçede 300"ü aşkın partili dinlerken, bazı üniformalı ilköğretim okulu öğrencilerinin de parti bayrakları ile alanda yer aldığı görüldü. Şener öğrencileri görünce mevcut eğitim sistemine değindi. Eğitim sistemini ve dershaneleri eleştiren Şener, kendi iktidarları döneminde dershanelerin kapanacağını ve üniversite sınavının kalkacağını kaydederek, “Bütün kurumları yeniden inşa edeceğiz. Eğitim sistemi ve dershaneler aileleri çok zor durumda bırakıyor. Sınavlar dolayısıyla çocuklar büyük sıkıntı içine giriyor. Bu nedenle bizim iktidarımızda dershane dönemi bitecek. Dershaneler kapanacak ve üniversite sınavı diye bir şey kalmayacak” dedi. Türkiye"nin yabancılara satıldığını ve bunun da kendisini çok rahatsız ettiğini anlatan Şener, “Ben neden mi Ak Parti"den ayrıldım. Çünkü başbakan Türkiye"yi pazarlıyordu. İşte bu nedenle ayrıldım” diye konuştu.

DHA