Arefe gününden bu yana meydana gelen onlarca kazada 85 kişi hayatını kaybederken 500'e yakın kişi de yaralandı. Büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Bayram tatili nedeniyle yola düşenler arasına karışan trafik canavarları yine can aldı. Tüm uyarılara rağmen, arefe gününden bugüne kadar meydana gelen onlarca kazada 85 kişi hayatını kaybetti.

Kazalar arasında Mardin'in Midyat ilçesinde meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği kaza ile Bursa'da otobüs durağına giren bir otomobilin 5 kişinin ölümüne neden olduğu kaza öne çıktı.

5 KİŞİ ÖLDÜ, ÖZÜR DİLEDİ

Bursa'da, önceki gün belediye otobüs durağına girerek 5 kişinin ölümüne sebep olan otomobil sürücüsü adliyeye sevk edildi. Aşırı hız yaptığını kabul etmeyen sürücü, "Önümdeki araç beni sıkıştırdı. Benim de kız kardeşim 7 yaşında otobüsün altında kalarak öldü. Acılarını çok iyi anlıyorum, hepsinden özür diliyorum" dedi.

BURSA'DA YAS GÜNÜ

Bayramın 3. günü meydana gelen acı kazada hayatını kaybeden Serpil Hikmet Dikici için, Ulu Cami'de ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Dört yıl önce ölen babasının Akçalalar köyündeki mezarını ziyarete giden Serpil Hikmet Dikici'nin her bayram aksatmadan mezar ziyareti yaptığı öğrenildi.

Cenaze namazına katılan Dikici'nin kızları Nergis ve Ezgi annelerinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Kız kardeşlerin "Ben annemi istiyorum" şeklindeki ağıtları cenaze namazına katılanları da ağlattı. Yakınlarının sakinleştirmeye çalıştığı kız kardeşler, cenaze aracına binerek mezarlığa birlikte gitti. Cenaze Hamitler mezarlığında toprağa verildi.

AMBÜLANSA ÇARPTI

Malatya'da hasta taşıyan ambulans ile otomobilin çarpışması sonucunda 18 yaşındaki genç kız hayatını kaybetti. Kaza çevreyolu Çöşnük kavşağında meydana geldi. İçindeki hastayı Turgut Özal Tıp Merkezi'ne götürmekte olan Y.K.'nin kullandığı Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans ile S.Y.'nin kullandığı otomobil çarpıştı. Kazada otomobil içerisindeki 18 yaşındaki S.A. hayatını kaybederken, ambulansın içerisindeki hastalar başka bir ambulansla Turgut Özal Tıp Merkezi'ne sevk edildi. Kazada ağır yaralanan Ö.E.'nin ise halen tedavisi devam ediyor. Kazadan sonra gözaltına alanın sürücülerden otomobil sürücüsü S.Y. tutuklandı. Bu arada, aynı noktada daha önce de aynı istikamette hasta taşıyan ambulans ile başka bir otomobil çarpışmıştı. Adana'nın İmamoğlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında da 3 kişi öldü, 7 kişi yaralandı./yeni şafak