Kışın, kendini iyiden iyiye hissettirdiği ilde, Kırıkkale Minibüsçüler Odası ve Kırıkkale Belediyesi'nin uygulaması vatandaşları memnun ediyor. Başkan Ceylan, "Toplanma merkezi olan Bahçelievler Mahallesi'nden yola çıkan minibüsler, kaloriferlerini açarak duraklarına hareket ediyorlar. Araç sahiplerine hareket merkezine kadar, minibüslerin içini ısıtmak zorunluluğu getirildi. Durakta bekleyen araç, kontak kapatmayarak aracın içi sıcak tutuluyor. Bu kurala uymayanlara cezai işlem uygulanıyor." dedi.

Kırıkkale vatandaşının rahatı için ekiplerin gece gündüz çalıştığını ifade eden Başkan Güven Ceylan, kışın yolcuların minibüslerde üşüdüğünü tespit ettiklerini ve gerekli çalışma başlattıklarını belirtti. Ayrıca, Başkan Ceylan, minibüslerin zincirsiz yola çıkmadığını, halkın güvenliği için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Özelikle sabah ve akşam saatlerinde Kırıkkale'nin havasının daha soğuk olduğunu ifade eden Akın Elibol, Kırıkkale Minibüsçüler Odası ve Kırıkkale Belediyesi'nin çalışmasından memnun olduğunu dile getirdi.

Kontrollerde, bazı minibüsçülerin kaloriferlerini yakmadığını açıklayan Elibol, "İnsanlar soğuk araçta yolculuk ediyorlardı. Minibüsçüler Odası ve zabıtanın denetimlerini atırmasının ardından araç şoförleri kaloriferlerini yakmaya başladı." diye konuştu.

(CİHAN)