Gerilim ve macera türündeki filmin başrolünde, ''Şeytan Marka Giyer'' ve ''Brokeback Dağı'' filmlerindeki performansıyla tanınan Anne Hathaway yer alıyor. Filmin diğer oyuncuları arasında ise Patrick Wilson, David Morse, Andre Braugher, Clea DuVall ve 2 Oscar ödülü sahibi Dianne Wiest bulunuyor.

Ronnie Christensen'in yazdığı senaryodan uyarlanan filmin konusu şöyle:
''Genç terapist Claire Summers (Anne Hathaway), hocası (Andre Braugher) tarafından korkunç bir uçak kazasından sağ kurtulan 5 yolcuya danışmanlık yapmakla görevlendirilir. Böyle güç bir görev alan Claire'in yaşadığı zorluklar, yardım elini reddeden ve kazayı bahane ederek ona açık açık kur yapan Eric'le (Patrick Wilson) karşılaşınca kat be kat artar. Claire, Eric'le arasında mesleğinin gerektirdiği mesafeyi korumaya çabalarken, diğer hastalar, hava yolları şirketinin resmi açıklamalarıyla çelişen, kazaya dair ayrıntıları anımsamak için mücadele vermektedirler.

Havada gerçekleşen olası bir patlamayla ilgili anıları su yüzüne çıktığında, yolcular gizemli bir şekilde ortadan kaybolmaya, Claire de bu olayda hava yollarının parmağı olduğundan şüphelenmeye başlar. Gerçeği açığa çıkarmaya kararlı olan Claire'in gitgide içine çekildiği komplo ve Eric'le giderek derinleşen ilişkisi, kaderin şiddetli bir oyunuyla birbirine karışacaktır.''