Sun Express Hava Yolları'nın XQ 9359 sefer sayılı Samsun-İzmir seferini yapan yolcu uçağının sol kokpit camı henüz bilinmeyen nedenle çatladı. Pilot durumu Samsun-Çarşamba Havaalanı kulesine bildirdikten sonra uçağı havaalanına sorunsuz şekilde indirdi.
Uçağın içinde bulunan 135 yolcunun terminale alınmasından sonra uçağın camının değiştirilmesi için gerekli çalışmalara başlandı. Saat 09.00'da havalandıktan sonra geri dönen uçaktaki yolcular için yeni bir uçağın geleceği öğrenildi.
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, ''Samsun-İzmir seferini yapan uçak, camının çatlaması sonucu acil olarak geri dönüş yapmak zorunda kaldı. Yolcular ilgili uçak firmasının göndereceği başka bir uçakla tekrar seyahatlerine devam edecek'' dedi.
Uçakta bulunan yolculardan AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait ise camın çatladığını öğrendikten sonra yolcular arasında her hangi bir panik yaşanmadığını anlatarak, şunları kaydetti:
''Uçak havalandıktan yaklaşık 25-30 dakika sonra pilot anons yaptı, 'camda çatlak var geri dönüyoruz' diye. Biz camın çatladığını öyle öğrendik. Uçaktan indikten sonra büyük bir çatlak olduğunu gördük. Ben pilotu tebrik etmek istiyorum, panik yapmadı sakin bir şekilde uçağı indirdi, herhangi bir gerginlik olmadı. Pilotun camı gördüğünde geri dönmesi doğru bir karardı. Cam kırılsaydı çok kötü şeyler olabilirdi. Pilot, uçağı binerken kontrol ettiklerini, uçağın güvenli olduğunu söyledi. Sanırım havalandıktan sonra cam çatladı. Uçak doluydu. Hiç kimse panik yapmadı. Kimsenin burnu bile kanamadı. Pilotun anonsu bunda etkili oldu.''
Bazı yolcularda panik yaşamadıklarını ancak, gidecekleri yere geç kaldıklarını söyledi.