Polis, 250 kadar Maocu gerillanın, ülkede yapılan genel seçimlerin ikinci aşamasından birgün önce Jharkhand eyaletinde ormanlık bir bölgede ele geçirdiği trende, 500 civarında yolcu bulunduğunu açıkladı.

Gerillaların, trenin Hegarah kasabasındaki istasyondan ayrılmasına izin vermediği, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi.

Hindistan'da toprak sahibi olmayan işçiler ve yoksul çiftçilerin hakları için çatışmalara giren Maocu gerillalar, halka seçimleri boykot etmesi çağrısında bulunmuştu. İsyancılar, genel seçimlerin yapıldığı bu dönemde ülkenin orta kesimi ve doğusunda saldırılarını arttırdı.

250 YOLCU SERBEST BIRAKILDI

Hindistan'da Maocu gerillaların, ele geçirdikleri yolcu trenindeki 250 yolcuyu serbest bıraktığı bildirildi.

Polis, Maocu gerillaların, bugün ülkenin doğusundaki Jharkhand eyaletinde ormanlık bir bölgede ele geçirdiği trende bulunan 250 civarındaki yolcuyu serbest bıraktığını açıkladı. Hegarah kasabasındaki istasyonda beş saat boyunca rehin tutulan yolcuların durumunun iyi olduğu belirtildi.

Hindistan'da toprak sahibi olmayan yoksul çiftçiler ve işçilerin hakları için çatışmalara giren Maocu gerillalar, halka seçimleri boykot etmesi çağrısında bulunmuştu. İsyancılar, genel seçimlerin yapıldığı bu dönemde ülkenin orta kesimi ve doğusunda saldırılarını artırdı.

Sabah