Minibüsün ön koltuğunda yolcu olarak bulunan uyuşturucu sabıkalısı İsmail Ağdaş (39), Kadıköy-Maltepe arasındaki Bağdat Caddesi üzerinde, aynı minibüse yolcu olarak binen kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğradı.
Minibüste yolcuların şaşkın bakışları arasında ön koltukta oturan Ağdaş'a kurşun yağdıran katil zanlısı, olaydan sonra vatandaşların şaşkın bakışları arasında kaçarak izini kaybettirirken, minibüs sürücüsü, ağır yaralı yolcuyu yakınlardaki Özel Bayındır İçerenköy Hastanesi'ne götürdü. Hastaneye giderken yolda yaşamını yitirdiği tespit edilen İsmail Ağdaş'ın, sürekli tehdit aldığı öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde öldürülen uyuşturucudan sabıkalı Ümit Ağdaş'ın amcası olduğu öğrenilen İsmail Ağdaş'ın, yine 3 ay önce kimliği belirsiz kişilerce Maltepe'deki bir kahvehanede silahlı saldırıya uğramış, o saldırıda ayaklarından vurularak yaralanmıştı. İki ay önce bir başka saldırıda Maltepe Esenkent Mahallesindeki İsmail Ağdaş'ın yeğeni Ümit Ağdaş ölmüş, kız arkadaşı vurularak yaralanmıştı.
Cinayet polisinin, minibüste bulunan mermi kovanlarındaki balistik incelemesinden yola çıkarak, üç ayrı olay arasındaki bağlantıyı ortaya koyması bekleniyor. Polis, cinayetin geçmişten bu yana devam eden kanlı bir hesaplaşmanın devamı olabileceği şüphesi üzerinde duruyor.