Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği yetkililerinden edinilen bilgiye göre, gemide 9 Türk yolcu bulunuyordu. Türk yolculardan Ajlan Barut ve Reyhan Dinç'in karaya ulaştıkları, ilk kurtarılanlardan Sırrı Tayfun Bora ve Mustafa Recep Tunççelik ile ailelerini taşıyan kurtarma gemisinin kıyıya yaklaştığı öğrenildi.
Civitavecchia kentinden akşam saatlerinde yola çıkan yolcu gemisi, İtalya'nın kuzey batısındaki Savona kentine doğru yol almaktayken yerel saatle 21.45'te karaya oturmuştu. Gemi, daha sonra su alarak 20 derece kadar yana yattı.

Türkiye'nin Roma Büyükelçiği yetkililerinden edinilen bilgiye göre, gemide bulunan Türklerden Sırrı Tayfun Bora ve eşi ile Mustafa Recep Tunççelik ve eşinin durumlarının iyi olduğu kaydedildi. Yetkililer şu ana kadar gemide 9 Türk yolcu olduğuna dair bilgilerinin olduğunu, 3 yolcuyla henüz iletişim kuramadıklarını aktardı.

Gemide daha fazla Türk olabileceğini belirten büyükelçilik yetkilileri, bu konuda net bilgilere ulaşabilmek için yerel makamlarla ve geminin bağlı bulunduğu şirketle temas halinde olduklarını ifade etti. Yolcu gemisinin dün akşam saatlerinde Civitavecchia kentinden yola çıktığı ve İtalya'nın kuzey batısındaki Savona kentine doğru yol almaktayken kazanın meydana geldiği ifade edildi.

İtalya'da dün gece meydana gelen yolcu gemisi kazası sonrasında kendilerinden haber alınamayan 3 Türk vatandaşına da ulaşıldı. Edinilen bilgiye göre, gemideki 9 Türk'ten haber alınamayan 3'üne de ulaşıldı. Bu kişilerin Egemen Filiz ile annesi ve babası olduğu öğrenildi.

8 kişinin öldüğü, bazıları ağır 30 kadar kişinin yaralandığı ve bazı yolcuların da kayıp olduğu kazadan sonra su alan ve yan yatan gemideki 4 bin 231 yolcu tahliye ediliyor.

Haber alınamayan 3 Türk'e ulaşıldı
İtalya'da dün gece meydana gelen yolcu gemisi kazası sonrasında kendilerinden haber alınamayan 3 Türk vatandaşına da ulaşıldı. Gemideki 9 Türk'ten haber alınamayan 3'üne de ulaşıldı. Bu kişilerin Egemen Filiz ile annesi ve babası olduğu öğrenildi. 8 kişinin öldüğü, bazıları ağır 30 kadar kişinin yaralandığı ve bazı yolcuların da kayıp olduğu kazadan sonra su alan ve yan yatan gemideki 4 bin 231 yolcu tahliye ediliyor.