Yer ŞANLIURFA... Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hemen önü... 

Kalabalık bir aile yol ortasındaki refüjlere posta atmış... Çayları da var demlikleri de... Hatta biri çoraplarını yıkayıp asmış da... Gelen geçen şaşkın...

Orada ne işleri var derseniz! Bunlar hasta yakınları... Refakat için gelmişler ama yersizlikten kapıda kalmışlar. Çareyi de Türk usulü çözümde bulmuşlar. 

Hızmalı Mahallesi'ndeki Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören hastaların yakınları, hastane bahçesinde ve hastane önünde geçen yolun ortasındaki refüjlerde yatıp kalkıyor. 

Hava sıcaklığının 40 derece olduğu Şanlıurfa’da, kalacak yerleri ve verecek otel parası olmadığı için bu mekanlarda günlerce yatıp kalkan refakatçiler, hastane yönetiminden bekleme salonu veya misafirhane açılmasını istedi.

1.20120626134258.jpg

YOLDAN GEÇENLER ŞAŞIRIYOR

Refüjlerde dinlenen ve uyuyanları gören sürücüler şaşkınlığını gizleyemezken, hasta yakınları ise meraklı bakışlara aldırmadan günlük yaşamlarını sürdürüyor.

2.20120626134314.jpg
Dinlenecek yerleri olmadığı ve hastalarını yalnız bırakamadıkları için böyle bir yöntem geliştirdiğini söyleyen vatandaşlar, "İlçe ve köylerden gelenler hastalarını yalnız bırakamadıkları için ve hastanede dinlenebilecekleri bir mekan bulunmadığı için refüj üzerinde bekliyor. Çim üzerine serilen kilimde uyuyor ve dinleniyoruz.

Yoldan geçenler bizi görünce çok şaşırıyor. Hastanede misafirhane bulunmuyor ve hava çok sıcak olduğu için bizler burada dinleniyoruz. Geceleri de burada uyuyoruz ve yakınlarımızın durumunu bu şekilde takip ediyoruz. Yetkililerin burada serin bir misafirhane veya dinlenme salonu oluşturarak sorunumuzu çözmelerini istiyoruz" dedi.

3.20120626134331.jpg