Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, yaşanan olumsuzluklar nedeniyle Kayseri İl Özel İdaresi'nde grev kararı alındığını bildirdi.

Ağar, yaptığı yazılı açıklamada, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü kapatıldıktan sonra burada çalışan işçilerin, İstanbul ve Kocaeli dışında İl Özel İdarelerine devredildiğini belirtti.

Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü zamanında kurumda çalışan üyeleri için tek bir toplu iş sözleşmesi imzalanırken, karşılarına şimdi 79 işverenin çıktığını ifade eden Ağar, şunları söyledi:

''Ayrı ayrı imzalanacak 79 toplu iş sözleşmesinin bazı sorunlar yaratacağı ve dengelerin bozulacağı varsayımıyla hareket ettik. Kayseri dışında, 78 ilimizdeki İl Özel İdaresinin tümü, Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikasına (TÜHİS) üye oldu.

Sendikamız, İl Özel İdarelerinde toplu iş sözleşmesi yapmaya yetkili tek sendikadır. Sendika olarak 78 ilde, her il adına ayrı ayrı imzalanan ve uygulanan toplu iş sözleşmesinin Kayseri İl Özel İdaresinde uygulanmasını istiyoruz. Ancak Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, uzlaşmadan yana tek bir adım bile atmamıştır.''

Yaşanan olumsuzluklar nedeniyle Kayseri İl Özel İdaresi iş yerinde ''grev kararı'' aldıklarını bildiren Ağar, ''Yasal süreç devam etmektedir. Bu süreç içinde miting dahil çeşitli eylemler yapacağız. Kayseri halkının bir parçası olarak yol, köprü, menfez yapan, asfalt döken, kar mücadelesi veren, su götüren, kanalizasyon hizmetleri yapan İl Özel İdaresi işçilerine Kayseri halkının destek vereceğine inanıyoruz'' ifadelerini kullandı.

-İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEKİ SENDİKA ÜYELERİNE BASKI İDDİASI-

Türkiye Yol-İş Sendikası Yönetim Kurulundan yapılan yazılı açıklamada da İstanbul Büyükşehir Belediyesinde çalışan Belediye-İş Sendikası üyelerine son zamanlarda sendika değiştirmeleri yönünde çeşitli baskılar yapıldığı öne sürüldü.

Baskıyla üyeleri istifaya veya başka sendikaya üye olmaya zorlayanların suç işlediği belirtilen açıklamada, ''Son zamanlarda 'ileri demokrasi' deyimi sıkça kullanılmaktadır. İleri demokrasilerde baskıya, tehdide, insan hakları ihlaline yer yoktur. Yol-İş Sendikası olarak, Belediye-İş sendikamızın üyelerine yapılan baskı ve tehditleri kınıyor, buna son verilmesini bekliyoruz. Belediye işçisi yalnız değildir'' ifadelerine yer verildi.

A.A.