Ermenistan"ın Dışişleri eski Bakanı Alexander Arzumanyan, hem Türkiye hem de Ermenistan"ın ilişkilerin kurulması için son 15 yıl ön koşul koyduğunu savunarak “Yol haritasına gelince, büyük bir blöftür" iddiasında bulundu.

Alexander Arzumanyan, Erivan"da düzenlediği basın toplantısında kendisinin her zaman Türkiye ile Ermenistan arasında “ön koşulsuz” ilişkilerin kurulmasından yana olduğunu belirtti. Ermenistan Devlet Radyosu'na göre, Arzumanyan şöyle konuştu:

“İki tarafın son 15 yılda birbiriyle çelişen ön koşullar koyduğunu düşünüyorum. Yol haritasına gelince, büyük bir blöftür. Diyalog illüzyonunu yaratmak Türkiye için yararlı idi. Gerçekte Türkiye, ön koşul koyuyor ve ilişkilerin normalleşmesini, Karabağ sorununa bağlıyor."

Karabağ sorununun çözümünün Türkiye ile ilişkilere bağlanmasının Ermenistan'ın dış politikasının bir kaybı olacağını söyleyen Arzumanyan, Türkiye"nin bazı sorunları çözmek için Ermenistan ile ilişkilerini kullandığını da öne sürerek ikili ilişkilerde ilerleme sağlanmadığı görüşünü de dile getirdi.