CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Balıkesir’in Edremit ilçesi ile Çanakkale’de halka hitap etti. CHP Lideri, Çanakkale’nin, dostluğun ve barışın kenti olduğunu, her topraktan Anadolu’nun her yerinden insanları, şehitleri bağrında barındırdığını belirtti. Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de, 12 milyon 715 bin yoksul bulunduğunu belirterek, “Yazık günah değil mi bu insanlara” dedi.
 
Yoksulluğu tarihe gömeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, herkesin onurunu koruyacaklarını, geliri olmayan ya da geliri asgari ücretin altında olan her hanede kadının banka hesabına en az 600 lira yatıracaklarını kaydetti. İktidara geldiği takdirde terörü bitireceğini vaat eden Kılıçdaroğlu, “Bir araya geleceğiz, kavga etmeyeceğiz, huzur içinde, barışı egemen kılacağız. Acıyı niye anneler çeksin, niye analar ağlasın. Bunun edebiyatını yapmak değil, bunu sona erdirmemiz lazım. Çatık kaşlı insanların ülkesi olalım değil, güler yüzlü insanların ülkesi olalım. Herkes gülmeli herkes sevinebilmeli.” “Sözüm var, siyasetten zenginleşmeyeceğiz, halk zenginleşecek, halkın cebi para görecek, halk huzur içinde olacak” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Aramızda gençler de var.
 
Gençlerin olması ne kadar güzel. Siyasete girmeleri çok güzel. Onlar Türkiye’nin geleceğini şekillendirecekler, bizden daha iyi yetişecekler, bizi geçecekler. Daha iyi söylemler geliştirecekler, insan haklarına saygılı olacaklar. Özgürlük talepleri olacak onların, demokrasi talepleri olacak, onların önünü açacağız.”