TBMM Kanser Araştırma Komisyonunun, yeni yasama yılında gerçekleştirilen ilk toplantısında yapılan çalışmalar değerlendirildi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, maddi durumu yeterli olmayan kanser hastalarının yaşadıkları zorlukların giderilmesi gerektiğini söyledi. Kanser hastalarına pozitif ayrımcılık uygulanabileceğini belirten Coşkun, özellikle yoksul kanser hastalarının gıda, barınma ve ulaşım sorunlarının çözülmesinin morallerini yükselteceğini ifade etti.

MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, kanser hastalarına daha fazla imkan yaratabilmek için ülkede kanser riski taşıyan insanların ve bunların devlete maliyetinin belirlenmesi gerektiğini belirtti. Durmuş, maddi imkanı olan hastaların yurtdışında tedavilerini sürdürürken, yoksul hastaların bakımsızlık nedeniyle erken yaşta hayatını kaybettiğini savundu.

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan da okul, kafeterya ya da eğlence yerleri yakınlarında ''tek sigara'' satımının sürdüğünü bildirdi. Gürkan, bu konuda emniyet güçlerinin aldığı tedbirlerin yeterli olmadığını söyledi.

Ekranda, sigaranın bazı yöntemlerle kapatılmasının daha dikkat çekici olduğunu anlatan Gürkan, ''Buna başka bir yöntem bulmak gerekiyor. Duman görünüyor, alttaki izmariti kapatıyorlar'' dedi.