Kameralı takip sistemine takılan ve 'Işık ihlali' nedeniyle 130 lira para cezası kesilen sürücüler şimdi isyanlarda. Ambulans şoförleri ise uyarıyor: Bazı sürücüler artık yol vermek istemiyor

BüyükŞehİrlerde trafik denetimi için kurulan MOBESE ve Kameralı Takip Sistemi sürücüleri isyan ettirdi. Kırmızı ışıkta beklerken arkadan gelen ambulansa yol vermek için 'ışık ihlali' yapan sürücüler 130 liralık ceza ile karşılaştılar. Art arda gelen ceza makbuzları sürücüleri ikilemde bırakınca trafikte 'ambulansa yol verme krizi' patlak verdi. Bu illerden biri de turizm başkenti Antalya. Kentte birçok sürcü, ambulansa yol vermelerine rağmen kamera kayıtları dayanak gösterilerek kesilen 130 liralık ceza için savcılığa başvurdu.

SÜRÜCÜLER YOL VERMEK İSTEMİYOR
Antalya'da taksi şöförlüğü yapan Mustafa Kemal Alkan, 'Tebligatta Konyaaltı bölgesinde kırmızı ışık ihlali yaparak geçtiğim belirtilmiş. 130 TL'lik cezayı ödemem isteniyor. Ancak belirtilen tarihte kırmızı ışıkta beklerken arkamda sirenlerini çalarak bekleyen ambulansa diğer sürücülerle birlikte yol vermiştim. Şimdi birçok arkadaşım trafik ışıklarında tereddüte düşüyor' dedi. Ambulans şöförü Mehmet Sapmaz da uyardı: Bazı sürücüler ambulanslara yol vermek istemiyor. Arkadan ambulans geldiğinde ne yapacağını da bilmiyor. Sadece ambulansın önündekiler değil, diğer şeritlerdeki araçlar da kırmızı ışık ihlali yapıyor.