TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Vural, YÖK'ün katsayıyı eşitlediğini, kendilerinin 2010 yılında konuyla ilgili kanun teklifi verdiklerini hatırlattı. 
 
YÖK'ün kararının mahkemeye götürülüp iptal edilebileceğini kaydeden Vural, "Yapılması gereken iş yapısal çözüm. Hükümet kılını kıpırdatmıyor. YÖK kararı yargıya gidecek mi gitmeyecek mi bakalım. Kanunda değişiklik yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Yapısal çözüm böyle geliştirilir. Bu idari karardır. İdari karar olunca bu sefer katsayı getirebilir. Kat sayı eşitsizliğini ortadan kaldırmak için muhakkak yasa değişikliği yapılması gerekir." diye konuştu. CHP'nin tutuklu vekillerin serbest bırakılması için verdiği kanun teklifini değerlendiren Vural, hazırlanan tasarının kimleri etkileyeceğini görmeden değerlendirme yapamayacaklarını söyledi. Vural, "Bir an önce yemin etmeleri için yapısal bir karar alınması gerektiği konusunda hemfikiriz ancak bu başka kimler için kapı açacak? Başkaları da faydalanacak mı? Bölücü faaliyetlerde bulunanların da önü açılır mı? İyi değerlendirmek gerekir." şeklinde konuştu. 
 
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay hakkında verdikleri gensoru önergesinin AK Parti ve BDP'nin oylarıyla reddedildiğini belirten Vural, şöyle devam etti: "Deprem sonrasında sorumluluğunu yerine getiremeyenler hakkında verdiğimiz gensorumuz, AKP ve BDP ittifakıyla reddedildi. Millet adına hesap soramıyoruz. Bizler, yitirdiklerimizin hakkına sahip çıkamıyorsak; yaşayanların hakkına nasıl sahip çıkacağız? Bu nasıl bir vicdan körlüğüdür?" 
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın 'Az hasarlı evlere girilebilir' ve 'Biz onlara girin de demedik, girmeyin de demedik' açıklamalarını basın mensuplarına izleten Oktay Vural, "İnandılar, girdiler, öldüler. Suçlu gazeteciler ve orada ölenler mi?" dedi.