Brezilyalı kaptanın kendisine yapılan faul sonrası Kardemir Karabük’lü Nikolic’e dirsek attığını ‘iddia eden’ Durmaz, o andan sonra maçı çığrından çıkardı. Bir pozisyonda da yanlış düdükle oyunu kesen hakem, Bienvenu’nün gollük atağını avantaja bırakmayıp, çıldırttı!
 
FUTBOL otoritelerinin hemfikir olduğu konuların başında gelen ‘Hakemlerin formsuzluğu’ dün Şükrü Saracoğlu’nda tavan yaptı. Merkez Hakem Kurulu’nun en güvendiği isimlerden biri olan Aytekin Durmaz, F.Bahçe-Kardemir Karabük maçının ‘yıldızı’ oldu.
 
MAÇIN 6. dakikasında ‘sahne alan’ Durmaz, sarı-lacivertlilerin ‘örnek kaptanı’ Alex’i yok yere kırmızı kartla oyundan atıldı (Ligde gördüğü 2. kırmızı kart). Sambacı’nın kendisine yapılan faul sonrasında Nikolic’e dirsek attığını ‘iddia eden’ Aytekin Durmaz, herkesin şaşkın bakışları arasında Brezilyalı yıldızı soyunma odasına yolladı. Verdiği bu ‘ağır’ karar sonrası sarı-lacivertli futbolcuların yoğun eleştirilerine maruz kalan Durmaz, kendisine itiraz eden Volkan Demirel’i de sarı kartla cezalandırdı.
 
MERK: KIRMIZI DEĞİL
 
NE olduysa bu ilginç kararın ardından oldu. Kontrolünü kaybeden Durmaz, çaldığı düdüklerle oyunu sık sık keserken, takdir haklarının çoğunu F.Bahçe lehine kullandı. 2. yarının başında ise Caner’in başlattığı atağı faul diye kesen hakem, Bienvenu’nün gollük atağını yedi. Maç sonu Alex’in pozisyonunu yorumlayan hakem otoritesi Markus Merk, “Alex’in pozisyonu kırmızı değil. Sarı kart vermeliydi. Nikolic Alex’in dirseğine çarptı” dedi.