Hırsızlığı yarım saat sonra fark eden işyeri sahibi Ömer Kahya, kadınların monitörü eteğin altında saklamak için düzenek kurmuş olabileceklerini söyledi.

Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan beyaz eşya ve bilgisayar ürünleri satışı yapan Ömer Kahya'ya ait işyerine giren kimlikleri henüz belirlenemeyen yabancı dilde konuşan 5 kadından 1'i çok az Türkçe'si ile tost makinesi almak istediklerini söyledi. Bu kadın Ömer Kahya'yı oyalarken, kadınlardan biri işyerindeki 19 inch büyüklüğündeki LCD ekran bilgisayar monitörünü alarak yanında duran kadına verdi. Bu kadın da ekranı eteğinin altına yerleştirerek işyerinden ayrıldı.

Ömer Kahya, kadınların gitmesinden yaklaşık yarım saat sonra bilgisayar ekranını yerinde göremeyince hırsızlığı fark etti. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen Kahya, hırsızlık anının kamera tarafından kaydedildiğini görünce polise ve savcılığa başvurdu. Polis, kadınların bulunması için çalışmalara başladı.

Ömer Kahya, 30- 40 yaşları arasındaki 5 kadının iyi giyimli olduğunu ve Bulgarca konuştuklarını söylerken, çok az Türkçe bilenin kendisiyle diyalog kurarken, diğerlerinin hırsızlık olayını gerçekleştirdiğini kaydetti.

Kahya, kadınların bilgisayar ekranını eteğin altında saklamak için bir düzenek kurmuş olabileceklerini söyledi.

Çalınan monitörün fiyatının 250 TL olduğunu belirten Kahya, “Çalınan malın değeri büyük değil. Bu kişilerin başkalarına da zarar vermeden yakalanmasını istiyorum” dedi. / DHA