Öğrenci sırasına oturup kalemi kağıdı elini aldı hocasının söylediği uçuş bilgilerini not etti. Henüz uçuş eğitimini tamamlamadı ama pilot koltuğuna oturdu uçma keyfini yaşadı.  
 
 
YÖK'ün belki de bugüne kadar gelmiş geçmiş en havalı başkanı O. Aslında çocukluk hayalini gerçekleştiriyor. Üstelik ne yaşına ne de makamına aldırış etmeden.
Türk Kuşu Eğitim Merkezi. Pilot olmak isteyenlerin en uğrak yeri. Öğrencileri arasında YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan da var. Uçmak onun için hayaldi, gerçek oldu.
Öğrenci sırasına oturdu uçuş öğretmeninin söyledikleri bir bir not etti. Aklına takılanları da sormayı ihmal etmedi. Özcan'ın bu merakı da öğretmeni tarafından takdirle karşılandı.
Ders bitti. Şimdi sırada teoriyi pratiğe dönüştürmede. Özcan bineceği uçağa doğru emin adımlarla ilerlerken heyecanlı. Çünkü uçmak onun çocukluk hayali. Gökyüzündeki hayalleri ise ilginç.
Uçuş öncesi hocasının uçakla ilgili anlattıklarını dikkatle dinledi Özcan. Ardından uçağın üzerine çıktı test etti.
Artık pilot koltuğuna oturma zamanı. YÖK Başkanı gökyüzüne süzülmek üzere pilot koltuğuna geçti. Oğulları onunla uçmak için sabırsızlansa da eşi bu durumdan hiç de memnun değil.
Motoru çalıştırdı kule ile teması sağladı. Kısa bir turun ardından Özcan pilot selamı vermeyi de ihmal etmedi.
YÖK Başkanı uçuş eğitimini tamamladıktan sonra ise bir başka çılgın araca bindi. Motoruna atladı evinin yolunu tuttu.