Anayasa Mahkemesi heyeti, DTP'nin kapatılması istemiyle açılan davayı ikinci gününde görüşmeye devam etti. Üyelerin davaya ilişkin önceki gün yaptığı ilk gün müzakeresi yaklaşık 12 saat sürmüştü. 11 kişilik heyet, karar verene kadar aralıksız her gün bir araya gelecek ve çalışmalarını geç saatlere kadar sürdürecek. İlk gün müzekerelerinin ardından Başkan Haşim Kılıç, basın mensuplarına kısa bir açıklama yapmıştı.

PARTİDEN BİLGİ İSTENECEK

Yoğun mesai altında çalışmalarını sürdüğünü açıklayan Kılıç, “Cuma gününden önce bir şey çıkması mümkün değil” demişti. Anayasa Mahkemesi'nin dava devam ederken Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan veya DTP'den bilgi ve belge isteyebileceği de öğrenildi.

TEK KİŞİLİK EYLEM

Heyet, davayla ilgili görüşmelere devam ederken dün mahkeme önüne gelen Oktay Avcu, “Partiler kapatılmasın, barış baltalanmasın” yazılı bir pankart açtı. Barış açılımlarının karanlık güçlere karşı Türkiye'nin ikinci Kurtuluş Savaşı mücadelesi olduğunu ifade eden Avcu, Anayasa Mahkemesi üyelerine sunacağını söylediği önerilerini okudu. Avcu, elindeki dilekçeyi Anayasa Mahkemesi nizamiyesindeki memurlara tutanak karşılığı teslim etti./yeni şafak