İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün başlattığı 'Şike ve Teşvik' soruşturması kapsamında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, eski yöneticilerden İlhan Ekşioğlu, muhasebe müdürü Tamer Yelkovan, eski futbolculardan Cemil Turan ile Sarı-lacivertli ekibin yeni transferleri Emmanuel Emenike ve Sezer Öztürk gözaltına alınmıştı.

Bu gelişmelerin ardından Sarı-lacivertli kulüpte transfer görüşmeleri bir süreliğine iptal edilirken Sarı-lacivertli camiaya kötü haber İngiltere'den geldi.

Geride bıraktığımız sezonda Everton'dan kiralanan ve Fenerbahçe'nin şampiyonluğunda çok önemli bir rol oynayan Joseph Yobo'nun, Fenerbahçe'ye gelmekten vazgeçtiği öğrenildi.

'Şike ve Teşvik' soruşturmasının başlangıcına kadar Türkiye'de ve Fenerbahçe'de mutlu olduğunu söyleyen ve her zaman Fenerbahçe'de oynamak istediğini yineleyen Nijeryalı futbolcu, bu sürecin ardından düşüncelerini bir kez daha gözden geçirme kararı aldı.

Öte yandan aynı zamanda Nijerya Milli Takımı'nın da kaptanlığını da yapan Yobo'nun, Everton'a dönmeye sıcak baktığı ve Sarı-lacivertlilerin yeni sözleşme teklifini reddetmeye hazırlandığı öğrenildi.

İngiliz basınında yer alan haberlerde, Nijeryalı futbolcunun, İngiliz kulübünün sezon öncesi hazırlık kampına katılabileceği de yer aldı.