Milyonlarca üniversite adayı 15-16 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek YKS sınavına hazırlanıyor. Güzel bir üniversiteye yerleşmek isteyen adaylar başvuruların başlayacağa tarihe odaklanmış durumda... ÖSYM'nin 2019 yılındaki takviminden haberdar olmayanlar ise "YKS başvuruları ne zaman başlıyor?" sorusuna yanıt arıyor.

YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2019 ÖSYM takvimine göre YKS sınavları 15-16 Haziran tarihlerinde yapılacak. Başvurular ise 12 Şubat- 6 Mart tarihlerinde yapılacak. Bu kritik geldiğinde ise YKS başvurularının nasıl yapılacağı araştırılmaya başlanacak.

YKS BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvurabilirler.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr adresinden başvuru yapabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya tanımlanmış başvuru merkezlerinin birinden yapacaklardır.

YKS'ye başvuran adaylar seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzda belirtiler bankalardan herhangi birine veya ÖSYM'nin https://odeme.osym.gov.tr internet adresinden kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır.