Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, YKM'nin yüzde 63 hissesinin devri için anlaşmanın imzalandığını söyledi.

Hisse devrinin 1-2 ay içerisinde tamamlanacağını söyleyen Boyner, YKM markasını aynı şekilde tutmaya devam edeceklerini açıkladı. Boyner, şöyle devam etti:

''Bu sabah Türkiye'nin ilk çok katlı, çok kategorili markalar zinciri olan YKM'nin yüzde 63 hissesinin Boyner Büyük Mağazacılığa devredilmesini sağlayacak anlamayı imzaladık. Boyner ve YKM Markaları bundan sonraki hayatlarında burada olduğu gibi yan yana ve dostluk içinde yollarına devam edecekler. ''

Toplam ciro 1 milyar TL’nin üzerinde

Satın alma sonrası her iki marka da kendi ismini koruyacak. Boyner Büyük Mağazacılık, satın alma işlemiyle mağaza sayısını ikiye katlarken, Türkiye’nin 20 iline daha ulaşarak toplam 47 ilde hizmet verecek.

YKM’nin 65, Boyner Büyük Mağazacılık’ın 68 mağazası bulunuyor. Boyner Büyük Mağazacılık, 2011 yılında 132 bin metrekare net satış alanı ve 660 milyon TL ciroya ulaştı. YKM ise 116 bin metrekare net satış alanı ve 455 milyon TL ciroya sahip. İki dev markanın 2011 yılı sonu toplam konsolide cirosu 1 milyar TL’yi aşıyor.

PEŞİN ÖDENECEK

Boyner Büyük Mağazacılık'tan borsaya gönderilen yazıda 190 milyon TL'lik bedelin peşin olarak ödeneceği bildirildi. Açıklamada ayrıca şöyle denildi:

"Söz konusu satın alma şirket özkaynakları ve uzun vadeli banka kredisinden oluşan bir karma finansman yöntemi ile fonlanacaktır.

"Şirketimiz bu suretle, bir yandan pazarda organik büyümesine devam ederken, bir yandan da farklı lokasyonlarda farklı müşteri segmetlerine hizmet etmekte olan bu satın alma yolu ile hızlı büyüme stratejisini hayata geçirecektir."

2007'de yapılan satışla Boyner Holding bünyesindeki Boyner Büyük Mağazacılık’ın yüzde 30'5’i Citigroup Venture Capital tarafından kontrol edilen Fennella S.A.R.L şirketine devredilmişti.

1950'DE KURULDU

1950 yılında İstanbul Sultanhamam'da kurulan YKM'nin şu anda 32 ilde 65 mağazası, 4 bine yakın çalışanı, 1,000'in üzerinde iş ortağı bulunuyor.

Şirketin perakendecilik sektörüne getirdiği bir çok yenilik bulunurken, İlk taksit sistemi, ilk mağaza kartı ve ilk çok katlı mağaza uygulamaları bunlar arasında yer alıyor.