Global krizin etkisiyle sanayi üretimindeki düşüş şubatta hızlanarak yüzde 23.7"ye ulaşırken, işsizlik oranı ocakta yüzde 15.5"le rekor kırdı. İşsizler ordusu 3 milyon 650 bine ulaştı

Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3.6 küçülmesi beklenirken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, büyük tartışma yaratan söylemini yineleyerek küresel krizin Türkiye"yi teğet geçeceğini söyledi. Erdoğan, “Bizler bu krizi en az zararla atlatan ülke olacağız. Türkiye"de bunun aksini iddia edenler psikolojik süreci olumsuz etkileme gayreti içinde olanlardır. Bunlar da Türkiye"de ekonomik noktada kriz oluşsun, sosyal krize dönüşsün, arkasından da siyasi krize dönüşsün beklentisi içinde olanlardır” dedi.
Erdoğan, Türkiye"nin küresel krizi bugüne kadar iyi yönettiğini vurguladı. Erdoğan, “Rehavete düşmeden, gevşemeden, popülizme prim vermeden de bu süreç devam edecektir” dedi.

"Evvelallah 2010"
“Biraz sabır” diyen Erdoğan, “İnanıyorum ki felaket tellallarının beklentilerine olumsuz cevap gelecektir. Bunların tamamının yersiz olduğunu gördük, görmeye de devam ediyoruz. Bunu 2003"te de yaptılar ve dedikleri gibi çıkmadı. Sürekli yükselen bir ülke olduk.
Şimdi aynı durumu evvelallah 2010"da yakalamaya devam edeceğiz. Kriz geride kaldığında krizden güçlenerek çıkmış, istikrar içinde büyüyen bir ekonomik yapıyla yolumuza devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Milliyet