Galatasaray'ın ve Milli Takım'ın eski futbolcusu Hakan Şükür, yorumculuk dönemini kısa tutup bir an önce antrenörlük hayatına geçiş yapmak istediğini söyledi.

Kazakça ve Türkçe yayınlanan Atayurt dergisine konuşan Şükür, "Antrenörlük için şartların oluşmasını bekliyorum." dedi.

Galatasaray'ın ve Milli Takım'ın eski futbolcusu Hakan Şükür, yorumculuk dönemini kısa tutup, bir an önce antrenörlük hayatına geçiş yapmak istediğini söyledi. Hakan Şükür, Kazakça ve Türkçe yayınlanan, eğitim, kültür ve ekonomi dergisi Atayurt'a verdiği röportajda gelecekle ilgili planlarını açıkladı.

TRT'de yorumculuk yapan ünlü futbolcu, "Şu anda antrenörlük diplomam var. Önümüzdeki günlerde yorumculuktan çok teknik adam olarak görev yapmak istiyorum. Bunun için şartların oluşmasını bekliyorum." dedi.

BEĞENDİĞİ OYUNCULAR

Türkiye'de en çok beğendiği oyuncuları açıklayan Hakan Şükür, konuşmasını söyle sürdürdü: "Milli Takım'dan en beğendiğim ve takımımızın en büyük kazancı olarak gördüğüm Mehmet Aurelio var. Türk olduğu için söylüyorum artık. Nedeni de oyunun iki tarafında da çok iyi oynayabilmesi. Arda Turan keza önemli işler yapıyor. Benim için gerçek bir kaleci ise Rüştü Reçber'dir. Semih Şentürk de hem Fenerbahçe'de hem de Milli Takım'da önemli gollere imza attı."

Efsane futbolcu, Kazakistan'ın öncelikle kendi imkânlarını geliştirmesi ve iyi bir altyapı oluşturması gerektiğini ifade ederek, "Kazakistan'a oyuncu çekmek için önce şartların iyileştirilmesi gerekir. Ondan sonra bizim çok değerli futbolcularımız oradaki kulüplerde futbol oynayabilir. Belki çok büyük paralar verilse de futbolcu orayı tercih etmeyebilir ama belki belli bir yaş sınırındakiler gider." değerlendirmesinde bulundu.

"SİYASETE DEĞİL, HİZMETE VARIM"

Adı siyasetle de anılan Hakan Şükür, "Bir Terminator (Arnold Schwarzenegger) vali olabiliyor da niye bir Kral olamaz? Yani siyasete bakışınız netleşti mi?" şeklindeki bir soruyu da şöyle cevapladı: "Bir röportajımda söylemiştim siyasete girmeyi düşünmediğimi. Eğer gerçekten hizmet etmeyi, bir şeyler yapmayı düşünüyorsanız -ki benim yapım budur- bunun nerede olduğu önemli değil. Ancak bunu siyaset kelimesinden kesinlikle uzak tutmak lazım. Bugün bu kelime sanki başka bir mana almış gibi. Buna bir hizmet diyeyim. Bu sporda olur, belediyede olur veya devlet içinde olur. Eğer benden bir şeyler bekleniyorsa ben zaten bunu seve seve yaparım."