İstanbul 11. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne sunulan raporda Jet Fadıl için “paravan şirket kurarak, bu şirket üzerinden usulsüz para toplamak suretiyle çıkar sağlamayı hedefledikleri” yazıyor.

Cumhuriyet gazetesinden Aykut Küçükkaya'nın haberine göre bilirkişi heyeti ceza davasından tahliye edilen Jet Fadıl'ın “şirketin içini boşalttığını” tespit ediyor. Caprice Gold mağdurunun avukatı Dr. Acun Papakçı, “Bilirkişi raporu başından beri uyardığımız gibi Capricegold şirketinin içinin boşaltıldığını tespit ediyor” dedi.

Tahliye edilmişti...

İstanbul Bayrampaşa'da Caprice Gold ve Caprice Maldivler gayrimenkul projelerinde devre mülk satışı yaptığı kişilerden para topladığı halde projeleri tamamlamadığı gerekçesi ile 21 Aralık 2015'te tutuklanan ve hakkında 2 bin 442 yıl hapis cezası istenen “Jet Fadıl” lakaplı Fadıl Akgündüz, 28 Mart 2017'de tahliye edilmişti. Ceza davasından tahliye edilen Jet Fadıl hakkında bir yandan da “alacak davaları” sürüyor. Bu dava dosyalarına ise ilk bilirkişi raporları tahliyeden 7 ay sonra sunulmaya başlandı. Almanya'da yaşayan mağdur Zikri Kederli'nin başvurusunu inceleyen 1 Kasım 2017 tarihli bilirkişi raporu mahkeme dosyasına girdi.

'Paralar nerede?'

Bilirkişi heyeti Caprice Gold Gayrimenkul Yatırım Turizm ve İnş. Tic. Ltd. Şti., Fadıl Akgündüz, Akgündüz'ün yeğeni Mehmet Salih Obut, Akgündüz'ün ablası Avniye Obut ve Akgündüz'ün eniştesi İbrahim Obut tarafından “paravan şirket kurularak haksız çıkar sağlamak amacıyla para toplandığını, toplanan paraların nerelere harcandığının belli olmadığını” belirledi. Bilirkişi heyetinin tespiti rapora şöyle girdi:

“Bilirkişi kurulumuz, davalıların (Capricegold şirketi, Fadıl Akgündüz ve akrabaları kastediliyor) paravan şirket kurarak, bu şirket üzerinden usulsüz para toplamak suretiyle çıkar sağlamayı hedefledikleri, şirketin içini boşalttıkları, toplamış oldukları paraları nereye kullandıklarına ilişkin somut bir veri sunmadıkları böylece haksız çıkar elde ettikleri, sonuç ve kanaatine varmış bulunmaktadır...”

'Tüzelkişilik perdesi'

Bilirkişi heyeti mahkemeye “şirketin tüzelkişilik perdesinin kaldırılarak davacının zararından (davalıdan gayrimenkul satımı için tahsil edilen para) müteselsilen sorumlu olmaları gerektiği yönünde” görüş bildirdi.

'Kurtlar kuzuyu yiyor'

Papakçı, mahkemeye sunulan bilirkişi raporunu gazetemize şöyle değerlendirdi: “Fadıl Akgündüz ve akrabaları tarafından ceza davasına konu olmuş bir yöntemle para toplanması söz konusu. Yatırımcılara verilen kat irtifakı tapularının, yapının tamamlanamaması durumunda herhangi bir anlamı yok. Çünkü bunlar ileride yapının tamamlanacağı varsayılarak verilen tapular. Yapı 5 yılda tamamlanamadığında, ki beş yıllık süre sona ermiştir, kat irtifakının bozulması ve bu tapuların herhangi bir anlamının kalmaması söz konusu. Binlerce kişinin elinde bulunan bu tapular kâğıt parçası haline gelecek ve para yatırıldığını ispat etmek için kullanılacak bir delilden öteye gidemeyecektir. Şu anda bu yapının tamamlanması da mümkün görünmüyor. Halen Mehmet Fadıl Akgündüz kontrolü altında olan aile fertlerinin yönetiminde olan eniştesi ve ablası ile milyonları yönetiyor. Deyim yerindeyse kuzu kurtlara emanet. Bilirkişi raporunda kuzunun kurtlar tarafından çoktan yenilmeye başlandığı tespit ediyor.”