ALMANYA'DA 4 yıl sonra yeniden düzenlenmek istenen `Miss Kürdistan' yarışması, yine "Kürt halkı bu tür organizasyonları yapmaya hazır değildir" gerekçesiyle iptal edildi.
Seçim heyecanının sürdüğü Kuzey Irak'tan yayın yapan Mesut Barzani liderliğindeki Irak Kürdistan Demokrat Partisi'nin yayın organı konumundaki `Peyamner' isimli internet sitesi `En güzel Kürt kızını seçmek' amacıyla Almanya'da oturan bir grup yarışma düzenlerken, `Misskurdistan.de' adresli site açtı. Almanya güzeli seçilen Aslı Bayram'ı `En Güzel Kürt kızı' olarak ilan eden site, kısa süre sonra sürpriz kararla yarışmanın iptal edildiğini duyurdu.
İnternet sitesinde 4 aydan bu yana ulusal ve uluslararası kamuoyunda `Miss Kürdistan' ile ilgili haber ve tartışmaların yer aldığı, yarışmanın ilan edildiği günden bu yana geçen sürede Kürt halkının böylesi organizasyonları yapmaya henüz hazır olmadığının görüldüğü öne sürüldü. İnternet sitesinde şöyle denildi:
"Özelikle, iç gericiliğin ve çağdışı değer yargılarının `yükselen trend' haline geldiği 'diasporada' aldığımız tepkilerden çıkardığımız sonuç bu yöndedir. Halk adına hareket ettiklerini ileri süren, halktan kopuk marjinal kişi ve çevrelerin `Miss Kürdistan' karşıtı tutum ve davranışları bu organizasyonun iptal edilmesinde etkili olmuştur. Zira amacımız her halk gibi Kürt halkının da hakkı olan böylesi bir yarışmanın olgunluk içinde yapılması, dünyaya bir `Kürdistan güzelinin' armağan edilmesi ve 'ülkemizin' tanıtımına katkıda bulunulmasıydı. Er veya geç bu ve benzeri organizasyonların bir gün hayata geçeceği inancındayız."
Aynı yarışma 2005 yılında da düzenlenmek istenirken aynı gerekçe ile iptal edilmişti.