BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Nevşehir'de yaptıağı konuşmada muhalefeti eleştirerek, “Bunları sandığa gömün. Daha önce tokatı yediler ama hala haksızlık yapıyorlar. Benim halkım onlara 29 Mart'ta yine tokatı vuracak. AKP milletin sesi, yüreği. AKP milleti yandaş medya ile yönetmedi. Biz bayrağı elden düşürmeyiz, dikilecek yere dikeriz” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Nevşehir'de belediyenin hizmetlerini anlatırken, dil sürçmesi sonucu önce “Eşek ölür kalır eseri. Pardon pardon” dedi, sonra da “Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri” diye düzeltti, “Yarın medyaya malzeme çıktı” diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 13.20'de Ana uçağı ile Nevşehir'e geldi. Erdoğan ve beraberindeki Devlet Bakanı Cemil Çicek, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve çok sayıdaki milletvekilini Kapadokya Havaalanı'nda Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu ile diğer yetkililer karşıladı. Erdoğan daha sonra Başbakanlık otobüsüyle kent merkezinde Valilik karşındaki Telekom Meydanı'nda yoğun kar yağışı altında yaklaşık 10 kişiye seslendi.
Miting sırasında kalabalıkta, "Dünya Fatihi şehrimize hoş geldin", "Delikanlılığın tarihini yazdın, gadalarını alırım senin" pankartları açıldı. Başbakan Erdoğan alana girmeden önce "Dünyanın yeni lideri", "Kendisini milletine adayan lider", "Büyük düşünen, Türkiye'nin büyük lideri geliyor" anonsları yapıldı. Birçok kişinin kardan korunmak için şemsiye açtıkları, ellerindeki AKP flamalarını başlarının üstüne örtükleri görüldü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için, Nisa Oteli'nin terasından, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen tarafından yaptırılan, üzerinde Adnan Menderes, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan'ın resimlerinin yer aldığı "Sen bu milletin 50 yıldır gözyaşısın, duasısın. Rabbim seni korusun. Dünya Fatihi şehrimize hoş geldin" yazılı pankart açıldı. Başbakan Erdoğan, elleriyle kar yağışını göstererek sözlerine, “Sizlerle bizim aramıza kimse giremez. Kar da olsa, fırtına da esse, kimse giremez. Çünki bizim aramızda gönül bağları var. Sevgi bağları var. Onun için bu hareket güçlü ve sağlam. Onun için geleceğe emin adımlarla yürüyoruz” diyerek başladı. Erdogan, şöyle devam etti:
“AKP sizin teveccühünüzle buralara geldi. Türkiye karanlık günleri, umutsuzluğu, karamsarlığı sizin desteklerinizle aştı. Türkiye sizin desteklerinizle öyle şaha geçti. Nevşehir hoşgörü şehri. Dünyaya turizmde açılan kapımız. Nevşehir'e gelip Damat İbrahim Paşa'yı anmamak mümkün mü? Hacı Bektaş Veli'yi anmamak olur mu? Bu topraklardan tüm dünyaya ses verdi, barışa dostluğa çağrı yaptı bin yıl önce. Verdiği mesaj bugün bile insanlığın gönül dünyasında yer buldu. Bu topraklar aslanla ceylanın kardeşliğine sahne oldu. Horlamak, ayrımcılık yapmak, bu toprakların kitabında yazmaz. Husumet, düşmanlık yazmaz. Bu toprakların mayasında zalimi yüceltmek, mazlumuzu ezmek yazmaz. Dostluk, kardeşlik, kucaklamak var. Bu ülke barışın huzurun kardeşliğin yurdudur. Şüphesi olan gelsin Müslüman, Hıristiyan ve Musevi'nin barış içinde bir arada yaşadığını görsün. Alevi'nin Sünni'nin nasıl kardeş olduğunu görmek isteyen gelsin Nevşehir'e baksın. Kalplerimizi soğutmaya, senlik- benlik davasıyla ayrıştırmaya çalısanlara asla izin vermeyiz. Kimse aramıza nifak tohumları ekemez. Bu özgür ülkede, hizmet götürürken asla ayrımcılık içinde olmadık. Hangi etnik kökenden, meşrepten olursa olsun, hizmet götürmenin anlayışı içinde olduk. Milli Eğitim bakanlığımız değişiklik yaparak Aleviliğin de ögretilmesini sağladı. Din Kültürü kitabında 32 sayfalık Alevilik'le ilgili bölüm var. Yeter ki gönüller hoşnut olsun. Diyanet İşleri Başkanlığımız Alevilik'le ilgili yayınlar yayınladı. Biz bunu yapıyor ve bu çerçevede çalışıyoruz. Bakın TRT Alaevilik'le ilgili yayınlara girdi. Muharrem ayıyla ilgili yayınlar yaptı. Hükümet olarak da parti olarak da birlik ve beraberlik olacak her türlü adımı atıyoruz ve atacağız.”

"TÜRKİYE ASLINA DÖNÜYOR"
Tarihteki Kadeş Anlaşması'nın Nevşehir'de imzalandığını belirten Başbakan Erdoğan, söylerini şöyle sürdürdü:
“İşte onun için küresel barış, medeniyetler ittifakı diyoruz. Bizim dönemimizde kişiliğini ve kimliğini buldu. Müzakereci ülke durumuna geldik. Kıbrıs'ta birileri çıkıyor diyor ki "Kıbrıs'ı peşkes çekttiler" Elinize dilinize dursun. KKTC bizim dönemimizde kişiliğini ve kimliğini buldu. Neredeydeniz şimdiye kadar? 18 ülkede KKTC'nin ofisi var. Bunlar şimdi oldu. Bizim tarihten gelen gücümüz bundan sonrada AKP iktidarında aynen devam edecek. Türkiye ülkelerden bir ülke değil. Ama biz, geçmişte Türkiye'de öyle liderler gördük ki batılı liderlerin karşısında el pençe divan duruyorlardı. Bunları da gördük. Ankara'ya mahkum olup dısarı çıkamayan liderler görüyorduk. Dünyayı fellik fellik dolaşan bir anlayış var. Türkiye aslına dönüyor, aslına. Bunlar gidip IMF'den el pençe divan durup para istiyorlardı. Biz göreve gelmeden MHP- DSP- ANAP iktidarında üçü birden, IMF'den borç aldılar. Bunlara yuh çekmeyin, sandığa gömün. Biz, IMF ile görüşüyoruz, "Bize uygun olursa imzalarız" diyoruz. Pazarlık yapıyoruz tutarsa olur olmazsa olmaz. Bu kadar basit. MHP'yi gördük. Vatandaş, "buyur al" dedi. Üçlü koalisyon kurdular. Türkiye'yi 5 yıl yerine 3.5 yıl idare ettiler. "Allahaısmarladık, biz burayı idare edemeyiz" deyip kaçtılar.

YİNE "YANDAŞ MEDYA" DEDİ
“Biz bayrağı elden düşürmeyiz, dikilecek yere dikeriz” diyen Erdoğan, muhalefete yüklenmeye devam ederek, konuşmasına şöyle devam etti:
“Tokatı yediler, haksızlık yapıyorlar. Şimdi benim halkım onlara 29 Mart'ta yine tokatı vuracak. Kar boran fırtına var ama buradasınız. AKP milletin sesi, yüreği. AKP milleti yandaş medya ile yönetmedi. Kuru sloganla milliyetçilik ve halkçılık yapmadık. Biz, milliyetçiliğimizi milletin emanetine sahip çıkarak gösteriyoruz. Türkiye artık kabına sığmayacak, içine kapanamayacak kadar büyük ülkedir. Gün büyük düşünme günüdür. Türkiye'ye küçük düşünmek yakışmaz. Nevşehir'e küçük düşünmek yakışmaz.”

CHP'NİN DEDİKLERİ BİZİ IRGALAMAZ
Erdoğan, mitingteki konuşması sırasında özellikle Tunceli'deki beyaz eşya dağıtımı konusundaki eleştirelere değinerek, “Sosyal hizmet ve vatandaşa destek konusunda CHP şöyle diyor, böyle diyor. Bizi ırgalamaz” diye konuştu.
"MEDYAYA MALZEME ÇIKTI"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Nevşehir'de AKP'li Belediye'nin hizmetlerini anlatırken, Ziya Paşa'nın bir sözünden alıntı yaparken, dili sürçtü. Erdoğan, önce “Eşek ölür kalır eseri” deyince “Pardon, pardon” deyip cümlesini baştan aldı, “Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri” dedi. Erdoğan daha sonra da “Yarın medyaya malzeme çıktı” diye konuştu.

TOPLU AÇILISLAR YAPTI
Başbakan Erdoğan, Nevşehir'de, yapımı tamamlanan 16 merkezin toplu açılış törenlerini, Valilik önünde oluşturulan alandan gerçekleştirdi. Başbakan Erdoğan, Nevşehir Üniversitesi, Ali ve Meliha Dirikoç Mimarlık, Mühendislik Fakültesi binası, Ali ve Meliha Dirikoç Güzel Sanatlar Fakültesi binası, Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu binası, Erol ve Sabahat Toksöz Ürgüp Meslek Yüksekokulu binası, Erol Toksöz Ürgüp Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu binası, Hacıbektaş TOKİ konutları (490 konut, iş merkezi, ilköğretim okulu), Nevşehir- Ürgüp bölünmüş yolu, Kayseri- Ankara yoluyla Kozaklı karayolu, Kozaklı Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi, Kozaklı Belediyesi Sosyal Konutları (132 adet), Tuzköy Afet Konutları (245 konu, 10 işyeri, sağlık ocağı, ilköğretim okulu), Acıgöl Emniyet Müdürlüğü binası, Nevşehir Endüstri Meslek Lisesi Ek Binası, Ürgüp Halk Eğitim merkezi ve Nevşehir Lisesi Spor Salonu'nun açılışlarını toplu olarak açtı.

Milliyet