TFF 2. Lig 1. Klasman Grubu'ndaki Pendikspor-Sakaryaspor karşılaşması, çıkan olaylar nedeniyle maçın hakemi Hakan Akmısır tarafından tatil edildi.

Çıkan olaylarda 3 kişi ağır yaralandı. Bir taraftar ise komada.

İKİNCİ Lig Klasman Grubu takımlarından Pendikspor ile Sakaryaspor arasında oynanan karşılaşma çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi. Yaralanan ikisi polis üç kişi, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Olayları yatıştırmak için atılan biber gazından etkilenen Sakaryasporlu futbolcular hastaneye giderek rapor aldı.

Pendik Stadyumu'nda 13.30 başlayan ve 3 kişinin yaralanması ile sonuçlanan olaylar şöyle gelişti: Pendikspor-Sakaryaspor maçını izlemek üzere bilet alan Sakaryasporlu taraftarlar maçı izlemek üzere Pendik Stadyumu'na geldi. Ancak Sakaryaspor'lu taraftarlar içeride yer kalmadığı için stadyuma giremedi. Ellerinde biletler satdyumun önünde kalan Sakaryasporlu taraftarlarla görevliler arasında sözlü tartışmalar yaşandı. Bu esnada stadyumun kapılarından biri açıldı. Stadyumun içinde kapıya dayanmış vaziyette maçı seyreden Fuat Kelebek, kapının açılması ile yere düştü. İçeriye girmek isteyenlerin yanısıra stadyumdaki bazı taraftarlar da dışarı çıkmak isteyince arbede oldu ve Fuat Kelebek'in üstüne bastılar. Yaralanan Sakaryasporlu Fuat Kelebek'i hastaneye götürmek için çağrılan ambulans gecikince stadyumun dışında bulunan Sakaryasporlu taraftarlar taşkınlık çıkarttı. Polis taşkınlık çıkartan taraftarlara copla müdahale edince, taraftarlar da taşla polise karşılık verdi. Olayları yatıştırmak isteyen polis taraftarların üzerine biber gazı atınca, hem tribündeki taraftarlar hem de sahadaki futbolcular etkilendi. Olaylar sırasında iki polis memuru da hafif yaralandı. Hakem üçlüsü yaşanan olayların ardından maçı tatil etti./milliyet