Mervan Kurt (35), Ahmet Usal (31) ve Murat Şalcı (24), 7 Haziran’da eğlenmek için Taksim’e çıktı. Murat Şalcı, kız arkadaşına mesaj yazarken yanlışlıkla omzu bir kadına çarpınca üç genç ile grup arasında tartışma çıktı. Şalcı’nın özür dilemesinin ardından tartışma tatlıya bağlandı. Bu olayın ardından üç genç, sivil polisler tarafından cadde ortasında dövüldü ve beyin kanaması geçirdi.
 
Milliyet'in haberine göre, polis şiddetine maruz kalan Kurt, Usal ve Şalcı olayın ardından Taksim Polis Merkezi’ne götürüldü. Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle 5 gün hastanede yatan Şalcı, taburcu olduktan sonra 14 Haziran’da savcılığa ifade verdi. Haklarında “görevli memura mukavemet, tehdit ve hakaret”ten dava açılan gençler, polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
Polis dayağının ardından beyin kanaması geçirdiği raporlarla sabit olan Şalcı, nezarethanede kaldığı geceyi de baygınlık sebebiyle hatırlamadığını söyledi. Şalcı savcılığa verdiği ifadede olayı ve sonrdasını şöyle anlattı:
 
‘Hastanede kendime geldim’
 
“07.06.2012 tarihinde Mervan Kurt ve Ahmet Usal ile Taksim’de bir bara gittik. Yaya olarak eve dönmek için yürüyorduk. Polis memurları tarafından darp edilmeden kısa bir süre önce istemeyerek omzum bir bayana çarptı. Özür diledim ancak bayanla birlikte olan erkek bana çıkıştı. Kendisine yanlışlıkla çarptığımı, özür dilediğimi söyleyince o da benden özür diledi.  Bu olaydan hemen sonra kız arkadaşımla mesajlaştığım esnada polisler saldırdı. Sivil giyimli biri boğazımı sıkıp yüzüme yumruk attı. Yumruklayan kişinin polis olduğunu bilmediğim için ben de yumruk salladım. 8-9 kişi daha geldi. Yerde ellerimi kelepçelediler. Tekme atmaya başladılar. Özellikle başıma vuruyorlardı. Kendimden geçtim, sonrasını hatırlamıyorum.”
 
İfadesinde, doktorların 4 ay süreyle kontrol altında kalması gerektiğini belirttiğini söyleyen Şalcı, “Hastanede kendime geldim. Nezarethanede kaldığımı hatırlamıyorum. Beş gün Taksim İlkyardım Hastanesi’nde tedavi gördüm. Darp sonucu beyin kanaması geçirdim. Rahatsızlığım sürmektedir” dedi.
 
Adli Tıp: Yaşamı tehlikeye sokan durum oluşmuş
 
Savcılıkta verdiği ifadenin ardından Milliyet’e konuşan Murat Şalcı, “En son ellerimin kelepçelendiğini ve kafama tekme yediğimi hatırlıyorum. Şu an etrafı bulanık görüyorum” dedi. 
 
İstanbul Adli Tıp Şube Müdürlüğünce hazırlanan 14.06.2012 tarihli raporda da “Kişide beyin kanamasına neden olan yaralanmasının yaşamını tehlikeye sokan bir durum olduğu, kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olmadığı kanaatine varıldığı” belirtildi. (NSK)