SİVAS'ta alacağını tahsil edemediği gerekçesi ile kaldığı otelin çatısına çıkarak 4'üncü kez intihar girişiminde bulunan 56 yaşındaki Ali Osman Öksüz polis tarafından ikna edilerek çatıdan indirildi.

Botaş'taki alacağı ödenmediği için hakkını sık sık intihara kalkışarak arayan Ali Osman Öksüz, parası verilmediği için 4'üncü kez aynı eylemi yaptı. Botaş'a ait Sivas'taki CS2 Kompresör istasyonu, 3 türbin binası, 1 gaz istasyonu, 3 köprü vinç imalatı ve montaj çalışmaları karşılığı 2007 yılında 172 bin TL alacağı bulunan, ancak parası ödenmediği için iflas eden ve işçilere olan borcunu ödeyemeyen Öksüz, bu nedenle daha önce yaptığı eylemlerden sonra alacağının 70 bin TL'lik kısmını tahsil etmişti. Ancak parası biten ve ödenmesi gereken 100 bin TL'lik hakedişini alamadığını iddia eden Öksüz, bu kez de Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Yavuz Otel'in 6'ıncı katına çıkarak intihar etmek istedi. Ali Osman Öksüz'ü çıktığı çatıdan, polis 6 saatlik çaba sonunda ikna ederek indirdi. Öksüz'ü vatandaşlar meraklı gözlerle seyretti. Bazı vatandaşların intihar girişimini yakından izlemek için dürbün getirmeleri dikkat çekti.

İntihar için çatıya çıktı, uyukladı

Foto galeri için tıklayın


Daha önce de üç kez intihara kalkışan Ali Osman Öksüz'ü 11 Aralık 2007 tarihindeki ilk intihar girişiminde Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ikna ederek kaldığı İmren Oteli'nin çatısından indirmişti. Aynı yıl içinde bir kez daha intihara kalkışan Öksüz, son olarak 17 Ocak 2009'da kent meydanındaki tarihi çifte minareli medresenin minaresine çıkarak saatlerce inmemişti. Dönemin Valisi Veysel Dalmaz'ın telefonu ile ikna olan Öksüz, yapılan girişimler sonucunda alacağnını 70 bin TL'lik kısmını tahsil etmişti.

İntihar girişimi haberi alarak olay yerine gazetecilerden bazıları bu kişinin Ali Osman Öksüz olduğunu görünce "Yine aynı kişi, atlamaz bu" diyerek çekimi bıraktı. Bazılarının da intahara kalkışan Osman Öksüz'ü çatıda arka planda göstercek şekilde hatıra fotoğrafı çektirdi. VATAN