İZMİR'de, özel güvenlik görevlisi 23 yaşındaki Serkan T., 10 ay evli kaldıktan sonra boşanma davası açtığı eşinin, kendisini önce yakınlarına dövdürttüğünü, ardından zorla ayaklarının altını öptürüp özür dilettiğini iddia ederek suç duyurusunda bulundu. Boşanma davası sürerken Serkan T., ile eşi 20 yaşındaki Çiğdem T., evlilikleri için yeniden bir araya geldi. Çift, mutluluk için "devam" kararı aldı ve Serkan T., davayı geri çekti. Serkan T.'nin avukatı Gani Engin Ulusoy, “Ayak öptürme davasında aşk galip geldi. Aile büyükleri de gençlerin bu kararına saygı duyup onlara destek vermelidir” dedi.
Geçen yıl mayıs ayında dünyaevine giren Serkan T. ve Çiğdem T. çiftinin evliliklerinin ilk ayında geçimsizlik baş gösterdi. Bunun üzerine Çiğdem T. ailesinin evine döndü. Serkan T. de evliliklerinin 10'uncu ayında, “Aramızda sevgi ve saygı kalmadı, evliliğimiz daha fazla sürmesi mümkün değil. Evi kendisi terketmiştir ve evlilik birliğinin yıkılmasına neden olmuştur” yazılı dilekçeyle mahkemeye başvurarak boşanma davası açtı.
Kısa süre sonra Serkan T. eşinin dayısı N.Ö. ve Ö.Ö. ile konuşmak için bir parkta buluştu. Konuşma sırasında yaşanan gerginlik üzerine iddiaya göre parka gelen kayınpeder M.Ç. kendisine yumruk attı. Ardından eşinin ailesinin evine götürüldüğünü, burada Çiğdem T.'nin ayaklarının altı zorla öptürülerek özür diletildiğini, daha sonra otobüs durağına bırakıldığını öne süren Serkan T., savcılığa suç duyurusunda da bulundu.
Boşanma davası sürerken Serkan T., ikinci celse sonrası eşiyle görüştü. Çift bir kez dava evliliklerini yürütmeye karar verdi. Ayrı bir ev tutan Serkan T., üçüncü celse öncesinde boşanma davasını geri çekti. Serkan T.'nin avukatı Gani Engin Ulusoy, “Müvekkilim eşi ile severek evlenmişti. Evliliğin ilk aylarında aralarında uyuşmazlık başlayınca, boşanmak için mahkemeye başvuruldu. Ancak birbirlerini seviyorlardı. Ben de müvekkilime birleşmeleri konusunda uyarılarda bulundum. Kendisini de eşini çok seviyor. Sonunda aşk galip geldiği için mutluyum” dedi.
Avukat Ulusoy, suç duyurusuyla ilgili ise henüz dava açılmadığını belirtiti.

DHA