Turnuva Türkiye'yi de yakından etkileyecek; örneğin kupanın favorilerinden Fildişi Sahilleri'nde forma giyen Keita, ülkesinin finale yürümesi halinde, tam 5 maçta Galatasaray'ı yalnız bırakacak.

Afrika Uluslar Kupası, Kara Kıta dışında tüm dünyada futbolun kâbusu olmaya devam ediyor... 10 Ocak"ta 27"ncisi düzenlenecek olan turnuvaya Angola ev sahipliği yapacak. Kulüpleri kara kara düşündüren ise tam sezonun ortasında en önemli futbolcularının Afrika"ya giderek, takımlarını yalnız bırakacak olması. Bir anlamda 2010 Dünya Kupası"nın provası anlamına gelen bu organizasyon, tam 135 futbolcuyu ve dolayısıyla bu oyuncuların takımlarını etkileyecek. 31 Ocak"ta oynanacak final maçına kadar, hazırlık süreciyle birlikte yaklaşık 1 ay sürecek turnuvanın izleri, Türkiye"de de yakından hissedilecek. Özellikle Afrika Kupası"nın favorilerinden Fildişi Sahilleri"nde forma giyen Kader Keita, ülkesinin finale yürümesi halinde, tam 5 maçta Galatasaray"ı yalnız bırakmak zorunda kalacak.

Büyük sıkıntı yaratmıştı

Daha önceki Afrika Kupası organizasyonları da kulüplerimizde kriz yaratmıştı. 2006"da Fenerbahçe Yönetimi, Gana forması giyen Appiah"ı turnuvanın ortasında jetle Türkiye"ye getirtmiş ve Gençlerbirliği maçında oynatmıştı. 2008"de ise Galatasaray Yönetimi, Kamerun için ter dökecek Rigobert Song"un yerine Emre Güngör"ü transfer etmek zorunda kalmıştı. Chelsea, Inter gibi turnuvaya çok sayıda yıldız gönderecek devlerin şimdiden çözüm arayışına girdiği öğrenildi./fanatik

İşte Türkiye"den gidecek oyuncular

Adı Takım Ülkesi
Kader Keita Galatasaray Fildişi Sahilleri
R.Song Trabzonspor Kamerun
A.Zitouni Antalyaspor Tunus
El Saka Eskişehirspor Mısır
S.Hamidou Kayserispor Kamerun
R.Meye Ankaragücü Gabon


Tüm dünyayı vuracak

Adı Takım Ülkesi
S.Kalou Chelsea Fildişi Sahilleri
D.Drogba Chelsea Fildişi Sahilleri
M.Essien Chelsea Gana
J.Obi Mikel Chelsea Nijerya
E.Eboue Arsenal Fildişi Sahilleri
K.Toure M.City Fildişi Sahilleri
Y.Toure Barcelona Fildişi Sahilleri
S.Keita Barcelona Mali
F.Kanoute Sevilla Mali
S.Eto"o Inter Kamerun
S.Muntari Inter Gana