Türkiye ve Irak sınırı Amerika'nın kaybolduğu dediği silahları teröristler güvenlik güçlerine karşı kullanmaya devam ediyor. Son olarak Bingöl'de güvenlik güçleriyle çatışmaya giren teröristler, yine Amerikan silahı olan M-16 Piyade tüfeklerini kullandı.

Türkiye'nin terörle mücadelede sürekli karşısına engeller çıkaran Amerika'nın silahlarını ise teröristler kullanıyor. Her geçen gün güvenlik güçlerinin ölü ele geçirdiği teröristler üzerinden terör örgütü PKK'nın Amerikan yapımı silahlar kullandığı yönündeki iddiaları güçlendirecek yeni deliller ortaya çıkıyor.

Teröristler güvenlik güçleriyle girdiği çatışmalarda, Amerika silahlarını kullanıyor. Bingöl'ün Karlıova ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arama ve tarama faaliyeti esnasında bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşıldı.

Güvenlik güçlerinin "Teslim ol" çağrısına, teröristler tarafından ateşle karşılık verilmesi üzerine kısa süreli çatışma çıktı. Olayda herhangi bir can kaybı yaşanmazken; teröristlerin yine Amerikan silahlarıyla güvenlik güçlerine saldırdığı ortaya çıktı.

Çatışma sonrası bölgede yapılan aramada, terör örgütü mensuplarına ait; bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet Biksi makineli tüfek, 10 adet dinamit lokumu, 6 adet el bombası, 2 adet roketatar mühimmatı, 50 adet M-16 Piyade tüfeği mühimmatı, çok sayıda elektrikli fünye ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Güvenlik güçlerinin terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonlarda, 2007 yılında çok sayıda Amerika'ya ait M-16 silahı ile birlikte tüfeğin mühimmatı bulundu.

Terör örgütünden kaçarak Türkiye'ye teslim olan 3 terörist, "ABD askerleri 2 kamyon dolusu silahı örgüt liderlerine teslim etti" iddiasında bulunmuştu.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy da, ABD'ye ait silahların Kuzey Irak'taki yerel gruplar tarafından terör örgütüne verildiğini belirtmişti.

Bu açıklamanın hemen ardından silahlarla ilgili bir dosya hazırlanarak ABD'ye iletilmişti. Konuyla ilgili araştırma başlatan Amerika, şu açıklamayı yapmıştı: "Irak'a verdiğimiz silahlar para veya etnik-ideolojik nedenlerle kontrolsüz biçimde PKK'nın eline geçmiş olabilir."

TERÖRİSTLER LAPTOP KULLANIYOR

Sürekli dış güçlerden silah ve teknoloji yardımı alan terör örgütü PKK'nın ele geçirilen malzemeleri dikkat çekiyor. Teknolojinin tüm imkanlarını kullanan teröristler uydu telefonu dahi kullanıyor.

Teröristlerin uydu telefonunu, Kuzey Irak'taki Kandil Dağı'nda yuvalanan örgütün elebaşlarından talimatlar almak amacıyla kullandığı tahmin ediliyor.

Terör örgütüne ait sığınaklarda yapılan aramalarda dizüstü bilgisayarlar dahi bulunuyor. Terör örgütü, diz üstü bilgisayarları, özellikle araziye döşediği uzaktan kumandalı mayınlar için kullandığı belirtiliyor.
Teröristler, kurdukları A-4, C-4 karışımı mayın tuzaklarının şiddetini dahi ölçebiliyor.

Teröristlerin sığınaklarından el telsizlerinin yanı sıra radyo frekans cihazı (RF), güç kaynağı, ses kayıt cihazı, avometre gibi malzemelerin çıkması ise, bunun en büyük kanıtı olarak değerlendiriliyor.

Terör örgütünün 1 Ocak-26 Ekim 2007 tarihleri arasında gerçekleştirdiği 376 eylemde kullandığı patlayıcı miktarı ise 2 ton 303 kilo 3 grama ulaştı.
2006 yılında güvenlik güçleri tarafından PKK'ya karşı yürütülen operasyonlarda ele geçirilen Irak menşeli patlayıcı miktarı 2 ton olmuştu.


CHA