Bu yıl ikincisi düzenlenen Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Festivali Ödülleri, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen gecede sahiplerini buldu. Öykü, karikatür, fotoğraf, sinema, şiir ve müzik dallarında ödüllerin dağatıldığı gecenin sunuculuğunu Derya Durmaz ve Atilla Saral yaparken, Feryal Öney de mini bir konser verdi.

Geceye katılan Yılmaz Güney’in eşi Fatoş Güney, "Yılmaz Güney’in sanat anlayışı, sanata bakışı yolunda, bir şeyler üreten genç nesillerden arkadaşlar ödüller alıyor. Umut verici güzel bir olay" dedi.

"YILMAZ GÜNEY HALA GÜNCEL, HALA TAZE"
Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Festivali Ödülleri hakkında bilgi veren Fatoş Güney şunları söyledi:

"İlk sene 11 ilde idi. Bu sene 8 ilde gerçekleşti. 35 ülkeden 1500-200 kadar katılım söz konusu. Geniş, etkin bir katılım oldu. Yılmaz Güney çok özgün bir yere sahip, evrensel bir niteliği var. Ayrıca bir mücadele insanı, bir devrimci. Düşüncelerinden ötürü 100 yıl ceza alarak ülkesinden ayrılmak zorunda kalmış bir düşünür. Onun ilerlediği yoldan, genç insanların bundan etkilenmesi esinlenmesi ve o yolda bir şeyler yapmak için uğraş vermeleri bence çok önemli. Yılmaz Güney öleli 27 sene oldu. Eğer yaşasaydı 74 yaşında olacaktı. Aradan geçen bunca zamana rağmen Yılmaz Güney hala güncel, hala taze, hala insanların yüreklerinde, bilinçlerinde. Bu bana çok büyük bir mutluluk veriyor." (dha)