Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının koordinasyonunda, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından sürdürülen operasyon, yaklaşık 4 ay süren istihbarat çalışması ve teknik takibin ardından başladı.

İzmir polisinin yaptığı çalışma sonucunda, olaya karıştığı belirlenen 10 kişi yakalandı. Gözaltına alınan zanlıların sorgulaması sonucu kayıp iş adamı Özden'in silahla öldürüldükten sonra, İzmir'in Gaziemir ilçesi Beyazevler semtindeki ormanlık alanda gömüldüğü, otomobilinin de Uşak'ta yakıldığı, cinayette kullanılan silahın ise İzmir'in Karaburun ilçesinde denize atıldığı ortaya çıktı.

7 YILDIR KAYIP İŞADAMININ KEMİKLERİ BULUNDU

Kayıp iş adamı Özden'in gömüldüğü öğrenilen ormanlık alanda kazı yapıldı. Toprak altından insan iskeletine ait kemik parçaları bulundu. Kemik parçalarıyla birlikte bacaktaki kemiğe takılan bir platinin de olduğu görüldü. İnsan iskeletinin baş kısmının ise bulunamadığı bildirildi.

Zanlıların ifadelerinde, iş adamı Özden'in otomobilini Uşak'a götürüp yaktıklarını söylemeleri üzerine, İzmir polisi, Uşak polisi ve jandarmasıyla bağlantı kurdu. Zanlıların otomobili yaktıklarını söyledikleri mevkide yaklaşık 4 yıl önce Uşak jandarmasının yanmış bir otomobil bulduğu ortaya çıktı. Tamamen yandığı için plakası ve motor şase numarası tespit edilemeyen aracın çekilerek muhafaza altına alındığı öğrenildi.

Özden'in otomobilinin marka ve modelinde olduğu belirlenen muhafaza altındaki aracın incelendiği kaydedildi.

İzmir polisi, zanlıların cinayette kullandıkları silahı attıklarını bildirdikleri Karaburun sahilinde arama çalışmasına başladı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesine bağlı dalgıç polislerin cinayette kullanılan silahı arama çalışmaları sürüyor.

''ÜMİDİMİZİ YİTİRDİK''
Bu arada kayıp iş adamının eşi Zehra Özden ile oğulları Süleyman ve İsmail, İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne geldi. Zehra Özden, basın mensuplarına açıklama yapmayacağını belirterek emniyet binasına girdi.

Büyük oğul Süleyman Özden ise gazetecilere, ailece çok üzgün olduklarını söyledi. Yıllardır bir ümitle yaşadıklarını ifade eden Süleyman Özden, ''(Babam belki hayattadır) diyorduk. Ama artık ümidimizi yitirdik. (Yurt dışında olabilir) diyorduk, artık öldüğünden eminim'' dedi.

Gazetecilerin, dün bulunan kemik parçalarının babasına ait olup olmadığının sorulması üzerine, Özden şöyle konuştu.

''Toprak altında kemik parçalarıyla birlikte ayağa takılan bir platin bulunmuş. Babam kaybolmadan önce bacağından silahla vurulmuştu. Bu yüzden bacağında platin vardı. Bulunan platini babamı tedavi edip takan doktora gösterdik. Babama takılan platinle aynı marka ve modelde olduğunu söyledi. DNA testi de yapılacak, ama bulunan kemik parçalarının büyük ihtimalle babama ait olduğuna inanıyoruz. Babamı öldürüp fabrikalarını almışlar.''

EMNİYET MÜDÜRÜ YILMAZ: ''ADALET YERİNİ BULACAKTIR''
İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz da soruşturmanın yürütüldüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne geldi. Emniyet binasında yaklaşık bir saat kaldıktan sonra dışarı çıkan Yılmaz, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yılmaz, bir adli tahkikatın devam ettiğini, fazla açıklama yapmasının doğru olmadığını ifade ederek, ''Her kim ne yaptıysa, adalet yerini bulacaktır. Kim ne yaparsa yapsın yanına kar kalmayacaktır'' dedi.

Yılmaz, emniyet binasında bulunan iş adamının eşi ve çocuklarına başsağlığı dilediğini söyledi. Bir gazetecinin, ''İş adamı Özden'in öldüğü kesinleşti mi ? Bu yüzden mi başsağlığı dilediniz'' sorusuna, Yılmaz, ''Bu bir kanaat. İnsani boyutta dilekte bulundum'' diye cevap verdi.

BİZDEN EKMEK YİYENLERİN BÖYLE BİR OLAYA KARIŞMALARI BİZİ YIKTI''
İzmir'de dün toprak altında bulunan kemiklerin kayıp olan iş adamı Sezai Rahmi Özden'e ait olup olmadığının belirlenmesi amacıyla, iki oğlundan DNA testi için kan örnekleri alındı.

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesine gelerek olayla ilgili bilgi alan iş adamı Sezai Rahmi Özden'in eşi Zehra Özden ile oğulları Süleyman ve İsmail Özden'in, emniyetten ayrılırken oldukça üzgün oldukları görüldü.

Zehra Özden, bina önünde bekleyen gazetecilere, çok üzgün olduğunu ve bir şey söylemek istemediğini ifade etti.

Büyük oğul Süleyman Özden ise kendisinin ve kardeşinin kan örneklerinin alındığını, toprak altından bulunan kemiklerin babasına ait olup olmadığının belirlenmesi için DNA testi yapılacağını söyledi.

Emniyet Müdürlüğünde kendilerine olayla ilgili bazı bilgiler verildiğini ifade eden Süleyman Özden, toprak altından çıkarılan kemiklerin yaklaşık 5 yıl önce gömüldüğünün tespit edildiğinin söylendiğini belirtti.

Olayın bir itirafçının verdiği ifadeler doğrultusunda aydınlatıldığını öğrendiklerini kaydeden Özden, ''Gözaltına alınanlar arasında babamın fabrikasında bazı çalışanların bulunduğunu öğrendik, bizden ekmek yiyenlerin böyle bir olaya karışmaları bizi yıktı'' dedi. / akşam