10-12 yıl önce Duacılı Belediyesi’ne su abonesi olan 80 vatandaşın, Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri’nin (DESKİ) yaptığı kontrol sonrası abone olmadıkları ve Kaçak su kullandığı tespit edildi. 10 yıldan bu yana fatura ödeyen, ancak abone olmadığı tespit edilen vatandaşlar çaresiz kaldı.
DESKİ, Duacılı Mahallesi’nde yaptığı kontrol sonrası sayıları şimdilik 80 olarak tespit edilen vatandaşlara kaçak su kullandıklarını bildirdi. Ancak, vatandaşlar kendilerinin 10 ya da 12 yıldan bu yana abone olduklarını, hatta belediyeye abonelik için 60 lira ödediklerini, her ay da su faturalarını düzenli olarak ödediklerini söyledi. Vatandaşların itirazı üzerine DESKİ, Duacılı Belediyesi’nde 80 aboneyle ilgili kayıtlara ulaşamadı.

10 yıldan bu yana su faturasını düzenli olarak ödediğini söyleyen çiftçi Sami Akbaş, "DESKİ’den gelip de abone olmadığımı söylediklerinde beynimden vurulmuşa döndüm. Elimde su faturası ödediğime dair makbuzlar var. DESKİ bizim kaçak su kullandığımızı iddia ediyor ama ben her ay belediyeye su borcumu ödedim. Bu durumun bir an önce çözülmesini istiyorum" dedi.

Çiftçi Şehabettin Karataş ise, abone kayıtlarının bulunamamasından yakınarak, "Bana sıfırdan abone olmam gerektiğini söylediler. Bunun için de plan ve proje çizdirmem gerekiyormuş. Babamdan kalma 50 yıllık binaya nasıl proje çizdireyim. Bunun için yapılacak masrafları kim karşılayacak? Yıllardır, her ay gidip su faturamı ödedim, dekontlar elimde" diye konuştu. Akbaş ve Karataş, haklarını yargı yoluyla arayacaklarını, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Duacılı’da iki dönem MHP ve bir dönem de Ak Parti’den belediye başkanlığı yapan, şu anda da AK Parti’den Sarayköy Belediye Meclis Üyeliği görevini yürüten eski başkan Mustafa Güdücü ise, durumdan kendisinin haberi olmadığını, ilgili memurların sorumlu olduğunu, 30 Mart seçimlerine kadar hiçbir sorun yaşanmadığını söyledi. Sarayköy İlçesi’nin AK Partili Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ise, konudan eski başkanı sorumlu tuttu. Olaydan bilgileri olduğunu, DESKİ ve Büyükşehir'e bilgi verdiklerini belirten Özbaş, "Kaçak yapıya su bağlanmasıyla ilgili bir sorun var. Yakın zamanda çözüme kavuşturacağız. O vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz" diye konuştu.