Serinbayır köyünde düzenlenen resmi nikah töreninde konuşan Ahlat Nüfus Müdürü Mehmet Şerif Şerefoğlu, 81 yaşında olan Etem Bulak"ın, Ağrı"nın Diyadin ilçesi Yukarıdalören köyünde doğduğunu ve yaklaşık 60 yıl önce ailesiyle birlikte Ahlat"ın Serinbayır köyüne yerleştiğini bildirdi.

Ethem Bulak"ın, Ahlat"ın Güzelsu köyünden Dilşah Usburak ile imam nikahıyla birlikte yaşadıklarını vurgulayan Şerefoğlu, şöyle konuştu: "Bulak ailesinin bu yaşamlarında, 4 erkek ve bir kız çocukları olmuş.

Bulak"ın nüfus kaydı olmadığı için çocukların kayıtlarını, annelerinin üzerine yaptırmış. Bulak, 6 Şubat 2008 tarihinde müdürlüğümüze müracaat ederek, nüfus kaydının olmadığını bildirdi. Kaydının yapılmasını talep etti. Bulak hakkında hazırladığımız dosyayı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne gönderdik.

21 Temmuz 2009 tarihinde Bulak"a nüfus cüzdanı verilmesi kararlaştırıldı."

VATANDAŞLIK HAKLARINDAN YARARLANAMAMIŞ

Köydeki nikah törenine katılan Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk ise Ethem Bulak"ın nüfus cüzdanının olmaması nedeniyle, yaşamı boyunca vatandaşlık haklarından yararlanmada çok sıkıntı yaşadığını kaydetti.

Şentürk, konuşmasına şöyle devam etti: "Ethem Bulak, maalesef vatandaş olarak bir nüfus cüzdanına sahip değildi. Bu nedenle vatandaşlık haklarından yararlanma anlamında pek çok mahrumiyet yaşıyordu. Bu durum tespit edilip gerekli prosedürler tamamlandı.

Ethem Bulak, resmi olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu. Tabi resmi nikahı da olmadığı için resmi nikahı da kıyıldı. Düğün ve nikahlar toplumumuzu bir araya getiren birlik ve beraberliğimizi perçinleyen, mutlulukları paylaşmak ve çok sayıda insana olumlu kanaatler veren toplumsal olaylardır. Bu vesileyle yıllar sonra bu ailenin nikah töreninde bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. 60 yıl birlikte bir ömür geçirmişler. Umarım bu merasimin ardından, 60 yıl daha beraber olurlar." Yapılan konuşmaların ardından, resmi nikah törenine geçildi. Okuma yazma bilmeyen karı ve koca, nikah defterine parmak bastı.

Törende, Dilşah Bulak"ın eşinin ayağına basması dikkatleri çekti.

Bulak ailesinin nikah şehitliğini, Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk ve Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban yaptı. Nikahın kıyılmasının ardından, 81 yaşındaki Etem Bulak ile eşi Dilşah Bulak da halay çekti.
Milliyet