SÜPER star Ajda Pekkan, 1965 yılında yuhalanıp, domates yağmuruna tutulduğu Adana’ya yıllar sonra kendi adını taşıyan koleksiyonun tanıtımı için geldiğinde yoğun ilgiyle karşılaştı. Pekkan, ardından Mersin’de moda severlerle buluştu. Burada da yoğun ilgi gören Ajda Pekkan, hayranlarıyla fotoğraf çektirip, imza dağıttı.

Türk popunun ’süper Star’ı Ajda Pekkan, 2011 ilkbahar yaz sezonu için özel tasarladığı ’Ajda Pekkan for Twist’ koleksiyonu tanıtımı kapsamında mağazanın Adana Ziyapaşa Bulvarı’ndaki şubesine geldi. Özellikle kadınlar, saatler öncesinden ünlü şarkıcıyı görmek için mağazaya akın etti. Yaklaşık 200 kişi, oluşturulan güvenlik çemberi dışında Süper Star’ı görebilmek için birbirleriyle yarıştı. Mağazaya sevgi gösterileri altında giren, büyük ilgiyle karşılanan Süper Star, sevenleriyle fotoğraf çektirip, imza dağıttı. Halkın yoğun ilgisinden memnun olduğu gözlenen Pekkan, daha sonra özel olarak kendi yaptığı koleksiyondaki ürünlerin tanıtımını yaptı.

Ajda Pekkan, gazino kültürünün de günlük hayatın vazgeçilmezi arasında olduğu 60’lı yıllarda şarkıcı olma hevesiyle 1962’de İstanbul’da dönemin popüler gece kulübü işletmecisi İlham Gencer ile sanat hayatına başlamıştı. Pekkan, 1965’de Adana’da verdiği konserde yuhalanıp, domates yağmuruna tutulmuş, aynı yıl, ’Her yerde kar var’ plağı ile müzik dünyasına damga vurmuştu. Pekkan, yaşadığı bu kötü olay nedeniyle Adana’ya bir daha gelmemişti.

MERSİN’DE SÜPER STAR İZDİHAMI

Ajda Pekkan, Mersin’de de aynı koleksiyonun tanıtımı için Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ndeki Twist Mağazası’nda moda severlerle buluştu. Alışverişe merkezine akın neden kadınlar, saatler önceden mağaza önünde sıraya girdi. Zaman zaman izdihama neden olan kadınlar güvenlik görevlilere de zor anlar yaşattı. Sanatçı mağaza önüne serilen kırmızı halı üzerinden içeriye girerken, kendi tasarımı olan siyah renkli tayt ve üzerinde fotoğrafı bulunan tişört giyen Pekkan, güzelliğiyle dikkat çekti.

Mağaza önünde hayranlarına seslenen Pekkan, kendisini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti. Süper Star’ın yerini almasının ardından gruplar halinde mağaza alınan kadınlar önce alışveriş yaptı, daha sonra ise sanatçının bulunduğu standa giderek imza aldı. Bazıları da aldıkları tişörtleri üzerine giyerek imza attırdı. Bu sırada sanatçı anneleri ile alışverişe gelen küçük çocukları da sevmeyi ihmal etmedi.

Tasarım konusunun yıllarda gönlünde yer tuttuğunu belirten Ajda Pekkan, "Zaten yıllardan beni gönlümde yatan, bunları yapmaktı. Hepsini bir arada, bir kaç karpuzu aynı koltuğa sığdıramadığım için daha çok şarkılarıma, konserlerime ağırlık verdim. Şimdi artık hepsi çok güzel, çok zirve. Ama birazcık da gönlümün içinde yatanları da hayata geçirmek arzusu doğdu içimde. Doğru bir proje ile, doğru bir ekiple çalıştığıma inandığım için karar verdim ve yapabiliriz dedim. Bu şimdiye kadar hep konuşmalarda kaldı. Öyle olmaması lazım. Bu işe de şarkı söylediğim gibi, süper star olurken geçirdiğim evreler gibi, o evreleri geçirirken verdiğim emek gibi insanlara, insanlarında karşılıklı sevgi ve saygısında olduğu gibi bu işe de çok ciddi olarak baktığım gibi demek ki zamanı geldi şimdi oldu. Bundan böyle tasarım kulvarında bende olacağım. İddialı konuşmak istemiyorum ama bununda çok güzel olacağına inanıyorum" dedi.

Milliyet