Pınarbaşı Mahallesi'nde oturan işitme engelli 35 yaşındaki Nuri Berki ile eşi işitme engelli 33 yaşındaki Gül Berki'nin 6 yıllık evlilikleri süresinde 2 oğulları oldu. Bugün 5 yaşında olan Reşit ile 3 yaşında olan Ramazan da anne ve babası gibi işitme engelli sanılarak büyütüldü. Bu süre içinde çocukların duyuyor olabileceğine dair hiçbir belirtiye rastlanmadı. Ancak geçtiğimiz çocukların halasının isteği üzerine özel bir rehabilitasyon merkezi görevlisi Hatice Aktemur, araştırma için geldiği evde, çocukların seslere tepki verdiğini fark etti. Bunun üzerine iki kardeş, götürüldüğü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde işitme testine tabi tutuldu ve işitme engelli olmadıkları ortaya çıktı. Anne ve babasından işaret dilini öğrenen 2 kardeş, özel rehabilitasyon merkezinde eğitime alınacak.

Aktemur, işitme engelli olduğu söylenen çocukların sese tepki gösterdiği fark ettiğini belirterek, "Hemen hastaneye götürdük ve herhangi bir engelleri olmadığı ortaya çıktı. Şimdiden bir kaç kelime öğrettim. Eğitimle kısa sürede konuşacaklarına inanıyorum" dedi.

Çocukların halası 60 yaşındaki Şaziye Köse, çok mutlu olduklarını belirterek, "Bu çocukların dayısı, teyzesi, anneannesi, annesi ve babası konuşmuyor. Bu ortamda işitme engelli diye kimse çocuklarla yeterince ilgilenmedi. Bu nedenle onlar da konuşamadı. Geçen ay yemekte çocukların tepki verdiğini fark ettim. Hemen rehabilitasyon görevlisi Hatice hanımla temasa geçtim o da aynı şeyi fark edince hastaneye götürdük. Çok şükür çocukların konuşabileceği ortaya çıktı" diye konuştu.