Ödül, Antalya"da 26-31 Aralık 2010 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan 17. Noel Baba ile Dünya Barışına Çağrı etkinliklerinin sonunda yarın verilecekti. Ancak Antalya"daki etkinlik, geçtiğimiz günlerde Ergenekon sanığı ve Noel Baba Vakfı Başkanı Muammer Karabulut"un, terör örgütü Türk İntikam Birliği Teşkilatı (TİBT) ile ilişkisini gösteren bir fotoğrafının ortaya çıkması nedeniyle iptal edilerek Macaristan"a kaydırıldı. Ödülün İlmiye Çığ"a özel olarak takdim edileceği bildirildi.

BARIŞ ELÇİSİNİN TERÖR BAĞLANTISI ORTAYA ÇIKTI

Ankara Emniyeti geçtiğimiz ay düzenlediği operasyonla, varolduğu iddia edilen Ergenekon terör örgütü tutuksuz sanığı Muammer Karabulut ile bürokrat, milletvekili ve polislere şantaj yapan terör örgütü TİBT ilişkisini belgelemişti. Operasyonla ilgili Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı"na gönderilen fezleke ile birlikte bazı fotoğraflar da sunulmuştu. Fotoğraflarda, TİBT üyesi Nebi Kutualmış Ocaklı ile Noel Baba Vakfı Başkanı Muammer Karabulut ve eşi birlikte görülüyor. Bir başka fotoğrafta da YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu"nun Ocaklı ile birlikte bir lokantada yemek yedikleri görülüyor. Karabulut, Uluslararası Noel Baba Barış Konseyi tarafından Antalya"da düzenlenmesi planlanan törenin, fotoğrafların ardından yeni tartışmalara neden olmamak için iptal edildiğini açıkladı. Karabulut, konsey kararlarının yarın açıklanacağını bildirdi.

İLMİYE ÇIĞ: “NOEL TÜRKLERİN BAYRAMI”

Öte yandan başörtüsü ile ilgili hakarete varan yorumlarda bulunan İlmiye Çığ, Hıristiyanların dini bayramı Noel"in Türklerden geldiğini iddia etmişti. Çığ, Noel ile ilgili bir yazısında, “Noel bayramı, çok eskiye dayanan Türklerin yeniden doğuş bayramıdır. Türklerin, tek tanrılı dinlere girmesinden önceki inançlarına göre, yeryüzünün tam ortasında bir akçam ağacı bulunuyor. Buna hayat ağacı diyorlar…” şeklinde yazmıştı.