-BDP"lilerin de DTP"nin kapatılmasının ardından ilk kez katıldığı Genel Kurul"da Anayasa Mahkemesi"nin kararının okunması sırasında BDP milletvekilleri ayağa kalkarak alkışla protesto etti. Kaplan ise "Ahmet Türk bu meclise yine gelecek göreceksiniz" diye bağırdı.

-Genel Kurul"da AKP"li Abdurrahman Kurt ile BDP Van Milletvekili Özdal Üçer arasında da gerginlik yaşandı. Kurt"a elini uzatmayan Üçer, DTP"nin kapatılmasının sorumlusunun AKP olduğunu söylerken Kurt da tepki göstererek "dışarıda görüşelim" dedi.

-Gerginlik yaşanması nedeniyle, TBMM İdare Amiri Sırrı Sakık ve Urfa Milletvekili İbrahim Binici, Üçer"i genel kurul salonundan dışarı çıkardı.

Meclis Genel Kurulu"nda yeni yılın ilk gerginliği, Anayasa Mahkemesi"nin Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk"un milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararının okunması sırasında yaşandı. BDP"lilerin de DTP"nin kapatılmasının ardından ilk kez katıldığı Genel Kurul"da Anayasa Mahkemesi"nin kararının okunması sırasında BDP milletvekilleri ayağa kalkarak alkışla protesto etti. BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise "Ahmet Türk bu meclise yine gelecek göreceksiniz" diye bağırdı.

Meclis Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı. Genel Kurul"da, Anayasa Mahkemesi"nin, Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk"un milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararı okundu. Kararın okunması sırasında, DTP"nin kapatılmasının ardından ilk kez Meclis Genel Kurulu"na katılan BDP milletvekilleri ayağa kalkarak, kararı alkışlayarak protesto etti. Bu arada BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan"ın da "Ahmet Türk bu meclise yine gelecek göreceksiniz" diye bağırdığı görüldü. Oturumu yöneten Mumcu ise BDP"lileri uyardı.

-KURT VE ÜÇER ARASINDA KAPATMA GERGİNLİĞİ-

Meclis Genel Kurulu"nda, AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt ile BDP Van Milletvekili Özdal Üçer arasında da gerginlik yaşandı. Kurt, BDP sıralarına giderek Üçer"e elini uzatarak tebrik etmek istedi. Kurt"a elini uzatmayan Üçer ise "kararın sorumlusu sizsiniz" dedi. Kurt Üçer"e "dışarıda görüşürüz" karşılığını verirken, Üçer"in AKP sıralarına doğru yönelmesi ve gerginliğin yaşanması üzerine TBMM İdare Amiri Sırrı Sakık ve BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Üçer"i kulise çıkardı.

-BDP"Lİ SAKIK"LA CHP"Lİ MENGÜ ARASINDA "AHMET TÜRK" KAVGASI -

Meclis kulisinde CHP"li Şahin Mengü ile BDP"li TBMM İdare Amiri Sırrı Sakık arasında "Ahmet Türk"kavgası yaşandı. Mengü"nün Türk"le ilgili "Beni Ergenekon paşaları arıyor, Ankara"da kumarhane kapatan bir eşbaşkan arasa ne olurdu?" şeklindeki sözlerine Sakık ve BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici"nin "Sen Ahmet Türk"ü eleştiremezsin" diye tepki göstermesi üzerine tartışma yaşandı.

Meclis Genel Kurulu"nun çalışmalarını sürdürdüğü sırada muhalefet kulisinde CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü ile TBMM İdare Amiri Sırrı Sakık ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici arasında tartışma yaşandı. CHP"li Mengü"nün etrafındakilerle sohbeti sırasında kapatılan DTP"nin Genel Başkanı Ahmet Türk"ün kendisi için "Ergenekon paşaları Mengü"yü arıyor" dediğini, kendisinin de bir televizyon programında Türk için "Ankara"da kumarhane kapatan bir eşbaşkan arasa ne olurdu?" dediğini söyledi. Mengü"nün Türk"le ilgili sözleri üzerine TBMM İdare Amiri Sırrı Sakık ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici tepki gösterdi. Sakık Mengü"ye "Sen Ahmet Türk"ü eleştiremezsin" diye bağırdı. Mengü ve Sakık birbirlerine "köpek" diye bağırırken, tartışma diğer milletvekillerinin araya girmesiyle yatıştırıldı./milliyet