Aydın Atatürk Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Servisi'nde görevli hemşire Lütfiye Eski, 2007 yılında eşine kösemi tanısı konduktan bir ay sonra kendisine de meme kanseri tanısı konmasına rağmen, hem tedavisini sürdürmüş, hem 5 yaşındaki çocuğu ve eşinin rahatsızlığıyla ilgilenirken hem de hastanede ki görevini aksatmadan sürdürmesinden dolayı Sağlık Bakanlığı tarafından Aydın'da yılın hemşiresi seçildi. İzmir'de düzenlenen törenle Sağlık Bakanlığı tarafından ödüllendirilen Eski bugün Aydın Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı ve Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Halil Yürekli ile beraber Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'u makamında ziyaret etti.
Aydın Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı ziyarette Lütfiye Eski'nin yılın hemşiresi seçilmesiyle ilgili bilgi verirken, Aydın'da yılın hemşiresi seçilen Lütfiye Eski ise, bugünlerine şükrettiğini belirterek, çalışmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Ziyarette Lütfiye Eski'yi tebrik eden Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Lütfiye Eski'nin görevini yerine getirmek, çalışmak için her türlü engeli aşarak işine iyi yapmanın iyi bir örneği olduğunu belirtti. Mazeretlere sığınarak kolaycılığa kaçmamak gerektiğini kaydeden vali Coş, "Bizler gemileri karadan yürüten, dağları taşları eriten çalışkan bir milletin evlatlarıyız. Bizlere tembellik yakışmaz. Lütfiye kardeşimiz bizlere işine yerine getirmek için, çalışmak için ne kadar mazeretimiz olursa olsun hiç birisinin geçerli olmadığını gösterdi. Maalesef günümüzde sıhhi durumu elverdiği halde üzerine görev olan işlere dahi yapmayan on binlerce kişi var. Hemşire kardeşimizin herkese örnek olmasını diliyorum. Kendisine de tebrik ediyorum" dedi.
Ziyarette konuşmaların ardından Vali Hüseyin Avni Coş, günün anısına yılın hemşiresi seçilen Lütfiye Eski'ye çiçek ve takdir belgesi verdi. iha