Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen ''1. Türkiye Fotoğraf Sanatçısı Yarışması''nın hazırlıkları sürüyor.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2011 yılının en iyi fotoğraf sanatçılarının seçileceği yarışmaya sponsor oldu. Özel bir firma tarafından organize edilen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve PTT ile birçok özel kuruluşun da desteklediği yarışmaya yaş sınırı konulmadı.

Doğa, yaşam, spor, moda, teknoloji, kültür-sanat ve serbest alanda düzenlenecek yarışma, Türkiye'deki fotoğraf meraklısı ve sevdalısı kişilerin çalışmalarını desteklemeyi hedefliyor.

Fotoğraf sanatının yaygınlaşmasına ve Türkiye'yi uluslararası alanda temsil edecek nitelikte fotoğraf sergilerinin oluşturulmasına hizmet edecek organizasyonun jürisinde, konusunda uzman birçok tanınmış isim yer alacak. İzzet Keribar'ın jüri başkanı olacağı yarışmada, Prof. Dr. Güler Ertan, Prof. Dr. Yusuf Murat Şen, Arif Sağ, Serdar Bilgili, Ali Şen ve Nihat Odabaşı gibi isimler de jüri üyeliği yapacak.

yaptığı yarışmada dereceye girenler, ödüllerini mayısta düzenlenecek törenle alacak.

Öte yandan, yarışmanın geçen ay başlayan başvuruları 21 Nisana kadar devam edecek. Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiye Bakanlığın internet sitesinden ulaşılabilir.