Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Günay, Ekovitrin Dergisi tarafından düzenlenen ''Yılın Starları'' anketinde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'le aday gösterildiği ''Yılın Bakanı'' kategorisinde oyların ortalama yüzde 44,2'sini alarak ''Yılın Bakanı''seçildi.

Kültür ve turizm konularında yürüttüğü çalışmalarla ulusal ve uluslararası değerlendirmelerde daha önce de ödüllere layık görülen Günay, ''Yılın Bakanı'' kategorisinde kullanılan 6 bin 681 oyun yarıya yakınını aldı.

Uluslararası düzeyde yayın yapan aylık ekonomi ve iş dergisi Ekovitrin oylamada ödül alanlara ödüllerini bu akşam saat 20.00'de The Green Park Otel Pendik'te düzenlenecek gecede verecek.

Türkiye'nin en geniş katılımlı anketi olma özelliğini taşıyan ve 251 bin 562 oyun kullanıldığı anket, siyasetten iş dünyasına, bürokrasiden yerel yönetime, kamu kurum ve kuruluşlarından özel sektöre kadar 34 ayrı kategoride 102 aday arasında düzenlendi.

Kanada ve Almanya'dan çok sayıda iş adamının katılacağı gecede, Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in eşi Mihriban Aliyev ile çok sayıda davetli yer alacak.

Bakan Günay'dan teşekkür

Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği aracılığıyla ödül töreni öncesi duyduğu memnuniyeti dile getiren Günay, halkın teveccühüne nail olmanın en büyük mutluluk ve tatmin olduğunu belirtti.

Kültür ve turizm alanında yürüttüğü çalışmaların halk tarafından takdir edildiğini görmenin kendisi için ayrı bir gurur ve mutluluk vesilesi olduğunu kaydeden Günay, şu görüşleri aktardı:

''Katılana ve seçilene büyük gurur yaşatan ve Türkiye'nin en geniş katılımlı anketi olma özelliği taşıyan Yılın Starları'nda halkımızın takdirini kazanmak beni ziyadesiyle mutlu etti.

Halkımızın takdiri ve bizlere olan sarsılmaz güveniyle inanıyorum ki ülkemiz iktidarıyla el ele daha pek çok önemli başarıya imza atacaktır.''