Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve eşi Şerife Kamacı, Didim Belediyesi tarafından ilçede yılın annesi seçilen Muhlise Pekedis'i evinde ziyaret ederek Anneler Günü'nü kutladı. Zor şartlar altında hayatlarını sürdürmeye çalışan aileye yardım elini uzatan Kamacı çiftçi, aileye çeşitli hediyeler götürdü.
Didim Belediyesi tarafından “Anneler Günü' etkinlikleri kapsamında yapılan araştırmalar sonucunda yılın annesi seçilen ve zor şartlar altında engelli 3 çocuğuna bakmaya çalışan Muhlise Pekedis'e, yapılan yardımların ardı arkası kesilmiyor. Düzenlenen “Anneler Günü” etkinliklerinde Pekedis'e gayretleri nedeniyle ödüllendiren Belediye Başkanı Mümin Kamacı, eşi Şerife Kamacı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kadın Kolları Başkanı Zehra Bankoğlu ile birlikte Pekedis'i evinde ziyaret etti. Altı çocuğundan üçü engelli olan anne Muhlise Pekedis, engelli olan 17 yaşındaki oğlu Özgür, 9 yaşındaki oğlu Umut ve 7 yaşındaki oğlu Fırat'ın bakım ve eğitimleri için gösterdiği üstün gayretleri ve çocuklarını önceki yıllarda okula kucağında taşıması ile ilçede yılın annesi olarak seçildi.
Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Mümin Kamacı, "Yıllardır Didim'de yaşayan annemizi bizlerde iki senedir yakından tanıma fırsatı bulduk. Çocukları için uğraş veren bu annemizi bütün içtenliğimle tebrik ediyorum. Bugün size sunduğumuz bu hediyeyi alırken lütfen kendinizi ezik hissetmeyiniz. Bu bizim canı gönülden yapmak istediğimiz bir hareket. Belediye, yerel yönetim, insan ve Mümin Kamacı ve ailesi olarak yapacağımız üzerimize düşen her görevde başımızın üstünde yeriniz var” dedi.
Çocuklarının genetik bir hastalık olan Metabolis hastalığı nedeniyle engelli kaldığını açıklayan anne Muhlise Pekedis de, bu nedenle sürekli olarak çocuklarıyla ilgilenmek ve onların bakımın yapmak zorunda kaldığını ifade etti. zor şartlar altında çocuklarının ilköğretim okulunu bitirmesini sağladığını hatırlatan Pekedis, çocuklarının eğitimlerini tamamlamalarını istediğini kaydetti. Pekedis, yaptığı yardımlar ve ilgisinden ötürü Başkan Kamacı'ya teşekkür etti.
Yapılan konuşmaların ardından Başkan Kamacı, yılın annesine çeşitli hediyeler takdim etti. Kamacı, Didim Belediyesi'nin aileye olan yardımlarını sürdüreceğini sözlerine ekledi.