Sezon başında yaptığı kayıplarla zirvenin gerisinde kalan sarı-lacivertliler için tek çıkar yol galibiyet. F.Bahçe'de Semih dışında eksik yok. Kadıköy'deki dev randevu 19.00'da start alacak. Son haftalarda istikrarsız sonuçlar alan siyah-beyazlılar, ezeli rakibini yenerek zirveyi ele geçirme peşinde. Beşiktaş tam kadro. Kartal, F.Bahçe'yi iyi tanıyan Mustafa Denizli kozuna sahip.


Şükrü Saracoğlu Stadı, bugün Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın kapışmasına sahne olacak. İki takımda forma giyen 10 değişik ülkeden 22 yıldız futbol gösterisi sunacak. Dev mücadele saat 19.00'da başlayacak ve bu zorlu mücadeleyi Bünyamin Gezer yönetecek. Sezon başında yaptığı puan kayıplarıyla zirvenin gerilerinde kalan Fenerbahçe, sahasındaki maçta Beşiktaş'ı yenerek yeniden şampiyonluk potasına girmeyi amaçlıyor. Sarı-lacivertli takımda sakatlığı geçen Emre, görev verilmesi halinde takımdaki yerini alacak. Sakatlığı nedeniyle ameliyat olması gündemde olan Semih Şentürk ise Beşiktaş'a karşı forma giymeyecek.

KARTAL ZİRVE PEŞİNDE

Son haftalarda aldığı istikrarsız sonuçlarla zirve yarışında önemli puanlar kaybeden Beşiktaş, ezeli rakibi karşısında galibiyetten başka bir sonuç düşünmüyor. Puan sıralamasında rakibine oranla daha rahat bir konumda bulunan siyah-beyazlılar, Fenerbahçe'yi mağlup edip liderliğe yükselmeyi hedefliyor. Beşiktaş'ta sakatlığı geçen Şilili yıldız Tello'nun derbide takımdaki yerini alacağı ifade edildi. Kartal'ın en büyük kozlarından biri de bir dönem Fenerbahçe'yi çalıştıran ve sarı-lacivertli ekibi iyi tanıyan teknik direktör Mustafa Denizli olacak.


2525 bilet için izdiham yaşandı

F.Bahçe-Beşiktaş derbisinin Beşiktaş taraftarlarına ayrılan 2525 biletin satışında izdiham yaşandı. Bilet gişeleri önünde yüzlerce taraftarın birikmesinden dolayı sağlıklı bir şekilde satış gerçekleştirilemedi. Gişe önünde bulunan bazı taraftarlar izdiham nedeniyle rahatsızlanırken, arka bölümdeki taraftarlar ise ön sıraları karaborsa bilet satıcılarının aldığı gerekçesiyle tepki gösterdiler.


Ezeli rekabette eşitlik var


F.Bahçe ile Beşiktaş tarihlerinde 321. kez karşı karşıya gelecek. 320 maçta her iki takım da 118'er galibiyet alırken, 84 karşılaşma berabere bitti. F.Bahçe'nin 432 golüne, Beşiktaş 403 golle karşılık verdi.

Ezeli rakipler arasında yapılan son 4 maçı da Fenerbahçe kazandı.

F.Bahçe ve Beşiktaş'ın son 7 sezonda şimdiye dek yaptığı 14'ü Turkcell Süper Lig, 3'ü Fortis Türkiye Kupası, 1'i de TFF Süper Kupa olmak üzere 18 maçta hakemler toplam 13 kırmızı, 107 de sarı kart kullandı.

F.Bahçe'de Roberto Carlos, Lugano, Edu ve Ali Bilgin, Beşiktaş'ta Nobre, Serdar Özkan ve Cisse sarı kart ceza sınırında.

F.Bahçe atıyor Beşiktaş yemiyor

Kadıköy'deki derbi mücadelesi ligin en çok gol atan ikinci takımı (24) ile en az gol yiyen 3 takımından biri olan Beşiktaş'ı (9) karşı karşıya getirecek. Genel istatistiklere bakıldığında ortaya çırpıcı sonuçlar çıkıyor. F.Bahçe ezeli rakibine göre daha atak bir görüntü çiziyor. Sarı-lacivertliler topa sahip olma, isabetli pas yüzdesi, ikili mücadelelerde top çalma, top kaybetme ve topla buluşma sayısında rakibine karşı bariz bir üstünlük kuruyor. Buna karşılık Beşiktaş savunmacı yönü ile dikkat çekiyor.