Hindistan'ın Bağımsızlık Günü kutlamaları için Chicago'ya gitmekte olan Khan, Hint CNN IBN televizyonuna yaptığı telefon bağlantısında 2 saat gereksiz yere sorgulandığını ve bu sırada çok kötü hissettiğini dile getirdi.

Uçaktan indikten sonra vize kontrolünden geçtiklerini ve sonra kendisinin göçmenlik ofisi görevlileri tarafından özel bir odaya alındığını söyledi. Eşyalarının da kontrol edileceğini söyleyen görevliler 2 saat boyunca Khan'a Amerika'ya ne için geldiğini ve kendisine kefil olacak kişileri aramasını istedi.

Bir telefon etme hakkı verilen ünlü film yıldızı evine sekreterine ve Hindistan Milletvekili Rajiv Shukla'ya mesaj göndererek New York'taki Hint konsolosluğuna haber vermelerini sağladı. Havalimanına gelen Hintli diplomatların Khan'a kefil olmaları sonrası ünlü yıldız Chicago'ya hareket edebildi.

Kendisinin Müslüman olmasından dolayı böyle bir haksızlığa uğradığına inandığını söyleyen Khan, havalimanındaki görevlilerin tavırlarının kendisini çok üzdüğünü dile getirdi.

Amerika'nın Hindistan Büyükelçisi Timoty J. Roemer, Shah Rukh Khan'ın başına gelen olayın kendisini üzdüğünü ancak olayın bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını dile getirerek kendisinin Amerika'da kendilerinin misafiri olduğunu ve her zaman ağırlamadan onur duyacaklarını söyledi.

Shah Rukh Khan'ın, Karan Johar ile yaptıkları ve baş rolünü oynadığı çekimleri biten son filmi "My name is Khan" (benim adım Khan) filminde de 11 Eylül olaylarından sonra azınlıklara uygulanan ayrımcılık konu ediliyor. FOX-Star Studios'un yapımcısı olduğu 20 milyon dolarlık film bütün dünyaya dağıtılacak. Khan Chicago'ya FOX'un davetlisi olarak gidiyordu. - yenişafak