Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''Biz bütün krizlerden ülkemizin etkilenmemesi için bütün iç yapımızı güçlendirmiş bulunuyoruz'' dedi.

Bakan Yıldız, Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi ile Kocasinan Belediyesinin Erkilet semtinde düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Yemeğe Bakan Yıldız ile birlikte, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AKP Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, AKP İl Başkanı Ömer Dengiz, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ile vatandaşlar katıldı.

Yemek sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yıldız, dünyada etkisi görülen ikinci dalga ekonomik krizden Türkiye'nin etkilenmemesi için gereken önlemlerin alındığını bildirdi.

Yıldız, uluslararası kamuoyunda küresel krizin ikinci bir pik yapıp yapmayacağının tartışıldığını belirterek, şunları söyledi:

''Ekonomistler tarafından bu ihtimalin çok uzak olmadığı söyleniyor. Türkiye, hem ekonomik açıdan hem de bankacılık açısından bütün tedbirlerini almış durumda. Krizden etkilenen ülkelerin tabii ki alımları düşüyor. Bu zaman da ham petrol fiyatları bir düşüşe geçiyor. Arz talep dengesiyle alakalı bir husus.

Ben ülkemiz adına, ham petrol fiyatlarının olması gereken seviyeleri bulacağına inanıyorum. Şu anda 117-118 dolarlar civarında olan, hatta bir ara 122 dolar seviyesine çıkan ham petrol fiyatlarının, dünyadaki arz ve talep dengesini yansıtmadığını söylemiştim. Bunu belki 4-5 ayrı platformda söylemiştim. Ben gerçek mecralara çekileceği kanaatindeyim. Ham petrol fiyatlarının 100 doların altına inmesinin, Türkiye'nin ithalatı açısından bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Biz bütün krizlerden ülkemizin etkilenmemesi için bütün iç yapımızı güçlendirmiş bulunuyoruz.''

Bakan Yıldız, Sinop'ta kurulması planlanan ikinci nükleer santralla ilgili olarak da, ''Japonya'nın Sinop Nükleer Santrali için son yaptığı teklifi değerlendirdiğimizi söylemiştim. İşletmeci taraf olan TEPCO, bu süreçten çekildiğini açıkladı. Çünkü depremde asıl zararı gören kurumlardan birisiydi. Bunun yanına, yeni bir işletmeci mi monte edeceğiz, yoksa başka bir model mi geliştireceğiz, bunu hep birlikte önümüzdeki süreçte göreceğiz. Ekiplerimiz bu manada yoğun çalışmalarına devam ediyor'' dedi.

Yıldız, Kocasinan Belediyesinin, Kimse Yok mu Derneği ile güzel bir işbirliği yaparak, iftar programında bin kişiye yemek verildiğini ifade ederek, belediyenin bu hizmetinin 30 gün boyunca devam edeceğini, sadece burada değil, Kayseri'nin birçok yerinde iftar yemeği programlarının devam ettiğini de sözlerine ekledi.